Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, posetio prostorije Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, posetio je danas prostorije Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Tim povodom razgovarao je sa predsednikom Centra i stručnim timom o gorućoj temi – vršnjačkom nasilju, koje je sve prisutnije u školama širom Srbije.

Upravo zbog eskaliranja problema vršnjačkog nasilja, tim Centra za nestalu i zlostavljanu decu odlučio je da po ugledu na Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu, formira isto Koordinaciono telo u još tri mesta u Srbiji – Subotici, Vlasotincu i Aranđelovcu, u okviru projekta Dijalog promena.

U ostvarenju ove misije od velikog značaja biće pomoć i podrška gradonačelnika Novog Sada koji će u narednom periodu sazvati sastanak, pozvati predstavnike mesta u kojima će biti formirano Koordinaciono telo, i predstaviti im rad Tela iz Novog Sada, kao primer dobre prakse.

Osim sa Vučevićem, Dijalog o problemu vršnjačkog nasilja Igor Jurić je pokrenuo je i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

„Iskustvo rada naše organizacije pokazuje da je vršnjačko nasilje definitivno jedan od gorućih problema našeg društva. Upravo iz tog razloga sam prošle nedelje imao sastanak sa Aleksandrom Vučićem, gde sam dobio obećanje u koje apsolutno verujem, a to je da će ove godine, ne samo za naš Centar već i za državu, jedan od prioriteta biti upravo rad na suzbijanju vršnjačkog nasilja.“ – rekao je Jurić i dodao da je sa predsednikom razgovarao i o uvođenju Amber Alert sistema.

„Predsednik mi je takođe obećao da će pomoći u rešavanju problema oko uvođenja sistema Amber Alert, jer sam mu lično predočio da je došlo do loše komunikacije i nerazumevanja sa predstavnicima određenih institucija.“

Gradonačelnik Novog Sada podržava rad Centra za nestalu i zlostavljanu decu od prvog trenutka od kada je sedište organizacije postao Novi Sad. I vi možete podržati naš rad, uključivanjem u našu organizaciju.

blank

„Naša saradnja sa gradonačelnikom Vučevićem je oduvek bila korektna. Osim podrške koju će gradska administracija dati vezano za projekat uvođenja Koordinacionong tela, za nas je posebno ohrabrenje to što ćemo imati podršku i u implementaciji projekta dnevnog boravka za decu u riziku, koji vidimo kao konkretno rešenje između ostalog i vršnjačkog nasilja i problema maloletničke delinkvencije.“

Formiranje Koordinacionih tela za suzbijanje vršnjačkog nasilja i izgradnja dnevnog boravka za decu u riziku je ideja Centra da bude od koristi, pomoći i na usluzi svim građanima i institucijama u Srbiji. Želja tima Centra je da se na zajedničkim, a ne suprotnim stranama, zajedno bori protiv svih problema i opasnosti sa kojim deca naše zemlje mogu susresti.

„Ovo je borba koju možemo da dobijemo isključivo udruženim snagama.“ – zaključio je Jurić i dodao da su ga sastanci sa predsednikom Srbije i gradonačelnikom Novog Sada ohrabrili da će upravo tako i da bude.

Fondacija Tijana Jurić sprovodi projekat „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ u okviru projekta  Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“ uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ove stranice isključivo je odgovoran autor i taj sadržaj nužno ne odražava stavove Evropske unije. © 2021 Dijalog promena

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu