Akcija!

Agresija

Originalna cena je bila: 744 RSD.Trenutna cena je: 699 RSD.

Autor: Jesper Jul

Agresivnost je nepoželjna u našem društvu, a pogotovo kod dece. U ovoj knjizi Jesper Jul nas upozorava da je agresija tabu koji stvara savremeno društvo.
Šta zapravo činimo potiskivanjem tih legitimnih osećanja, koliko je važno dopustiti ih i kako se konkretno možemo postaviti prema njima na upečatljiv nam način pokazuje poznati i uspešni porodični terapeut Jesper Jul u svojoj novoj knjizi. On poziva na radikalnu promenu razmišljanja: agresivnost je važna emocija koju moramo dekodirati jer u suprotnom ugrožavamo duševno zdravlje, osećaj vlastite vrednosti i samopouzdanje svoje dece.
Generacijama je deci bilo zabranjivano plakati kada su ih roditelji maltretirali, pa su se umesto toga pojavljivali tzv. psihosomatski simptomi – glavobolja, stomačne tegobe, temperatura, hronični umor…” Ova je knjiga važan poziv na konstruktivno i pozitivno ophođenje s tom važnom emocijom. Zbog toga treba paziti da se agresija ne pretvori u spiralu zla u kojoj agresija stvara novu agresiju, već kao odrasle osobe možemo razgovarati jedni s drugima i razjasniti uzroke agresije, a deci i mladima pružiti empatiju i volju za razumevanjem njihovog unutrašnjeg života. 

1 na zalihama

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!