Kategorija: Oznake: , ,

Zaštita dece u migracijama

999 RSD

Autor: prof. dr Nevenka Žegarac, prof. dr Natalija Perišić, doc. dr Anita Burgund Isakov, doc. dr Katarina Lončarević i istraživačica-saradnica Violeta Marković

Publikacija „Zaštita dece u migracijama: Pristup zasnovan na pravima” nastala je iz potrebe za proširivanjem i produbljivanjem znanja i veština potrebnih svima onima koji su uključeni u procese pružanja podrške i zaštite dece u migracijama. Ova publikacija nastoji da u nacionalnom i regionalnom kontekstu, a u skladu sa standardima univerzitetskog udžbenika, kao prva te vrste i namene, prezentuje znanja i veštine koji su potrebni za rad sa decom u migracijama. Stoga analiza, sinteza i procena klasičnih i savremenih naučnih i stručnih članaka, od značaja za kompleksan fenomen zaštite dece u migracijama, predstavljaju jedan od nosećih stubova publikacije. Drugi podjednako važan „nosač” su raznovrsni primeri iz prakse, koje su autorke publikacije prikupile tokom procesa koncipiranja univerzitetskog kursa i programa inovacije znanja za praktičare „Zaštita dece u migracijama”.
Udžbenik je koautorsko delo prof. dr Nevenke Žegarac, prof. dr Natalije Perišić, doc. dr Anite Burgund Isakov, doc. dr Katarine Lončarević i istraživačice-saradnice Violete Marković, koje su tokom dvogodišnjeg perioda radile u raznovrsnim i slojevitim postupcima istraživanja, konsultacija, dizajniranja kurikuluma, pilotiranja, izvođenja nastave, evaluacije i razmene iskustava u okviru naučne i stručne zajednice. 

 

 

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!