Biografija

Uveliko su padale bombe po Srbiji i zemlja nam je bila napaćena i tužna, a nama se desilo nešto najlepše i najdivnije, rodila nam se druga devojčica.

Tog 4. maja 1999. godine, na svet je došla naša Tijana.

Ime koje smo joj dali na rođenju, krasiće je do kraja. Mirna, tiha i nadasve dobra. Osvajala nas je svojom smirenošću. Dete koje je znalo da se podvuče pod kožu. Bila je naša mazica.

Sa četiri godine Tijana kreće u vrtić „Naša radost“. Nije baš bila oduševljena, pošto je kod kuće ipak ona zajedno sa sestrom bila „centar sveta“, ali vremenom i vrtić će biti mesto koje se voli.

Na jednoj klincijadi, Tijana je imala svoju prvu muzičku tačku. Zajedno sa sestrom otpevala je dve stare pesme „Udade se Jagodo“ i „Karanfile, cveće moje“. Pljušte prvi aplauzi.

Volela je i znala je da peva. Kuća nam je odzvanjala od pesme.

Imala je tri i po godine kada je naučila sva slova, a sa četiri godine je sama čitala bajke. Više je volela da čita, nego da se igra sa igračkama. Ako smo hteli da je obradujemo kupili bi smo joj knjigicu.

U prvi razred Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ pošla je 2006. godine, a iste godine i u osnovnu muzičku školu. Osnovnu školu je završila sa diplomom „Vuk Karadžić“ za odličan uspeh, a velika ljubav bila joj je matematika.

Pevala je u horu „Tandrčak“ i horu Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Subotice, kao i u horu pravoslavne crkve „Svetog Georgija“ u Bajmoku.

Učestvovala je na opštinskim i okružnim takmičenjima, na kojima je dobila više pohvala.

Na likovnom konkursu 2010. godine, pohvaljena je povodom šezdeset godina rada Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, za osvojeno prvo mesto, za njen rad „Leptir“.

Muzička škola je bila Tijanina velika oaza. Tu se pronašla u potpunosti i to je želela da nastavi u budućnosti. Svirala je violončelo.

Na prvo takmičenje odlazi 2009. godine u Bačku Topolu i osvaja prvu nagradu kao izrazito istaknuti učesnik.

Iste godine na 7. festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici osvaja prvu nagradu, sa maksimalnih sto bodova.

Na 8. međunarodnom festivalu gudača, 2010. godine, u Sremskoj Mitrovici osvaja prvu nagradu.

Na festivalu u Knjaževcu, 2011. godine osvaja prvu nagradu.

Na 10. međunarodnom festivalu gudača „Stringfest“, 2012. godine osvaja drugu nagradu.

Tijana je sve stizala i nikada se nije žalila što nema više slobodnog vremena, jer je posle jutra provedenog u osnovnoj školi, popodnevne sate provodila u muzičkoj školi. Noću je učila. Plašili smo se da će se razboleti, jer je previše zauzeta, ali ona kao da nije bila svesna koliko je bila vredna i marljiva.

Želela je da upiše srednju muzičku školu, i to dva smera – violončelo i etnomuzikologiju.

Tijana je dete koje nikada nije slagalo. Nikada nas nije razočarala i svaki njen postupak je bio dobro osmišljen.

Razmišljala je tri koraka unapred.

Tijanu su volela mala deca, jer je znala kako treba sa njima, a voleli su je i stariji ljudi, jer je znala da ih poštuje.

Ona je bila naša sreća, naša ljubav, naše SVE.

Mi smo je voleli najbolje što smo znali, a znali smo.

Toliko smo još želeli da joj pružimo…

Srećice naša, mi znamo da nas ti odnekud posmatraš i bićemo jaki samo zbog tebe.

Počivaj u miru Anđele naš i uvek će te voleti tvoji mama, tata i sestra.