Promocija knjige „Otpadnici“: I žene pišu krimi-trilere

U petak, 28. juna, u Centru za nestalu i zlostavljanu decu održana je promocija knjige “Otpadnici” autorke Anje Mijović. 

Knjiga “Otpadnici” žanrovski okarakterisana kao kriminalistički triler umnogome pokriva teme kojima se i Centar bavi, poput: sajberbulinga, osvetničke pornografije, porodičnog nasilja, te i seksualnog nasilja nad decom. Upravo zato, tema panel diskusije bila je “Žrtve na stubu srama”. 

Promociju je otvorio Igor Jurić, osnivač i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, koji se obratio gostima i poželeo im dobrodošlicu. 

Nakon obraćanja Igora Jurića, otpočela je panel diskusija na kojoj su učestvovale autorka knjige Anja Mijović i Jovana Škorić, doktor političkih nauka u oblasti socijalna politika i socijalni rad, psihoterapeut pod supervizijom i neko ko u Centru koordiniše naučno-istraživačkim radom. 

Program je moderirala Marija Mišić, master profesor srpske književnosti i jezika. 

blank

Dr Jovana Škorić je sa naučnog aspekta objasnila zašto je društvo sklono relativizaciji zločina i optužbama žrtve, kako to nasilnička priroda oca može uticati na psiho-socijalni razvoj dece, a razgovarali smo i o posledicama traume i digitalnom nasilju. 

Kada je reč o knjizi “Otpadnici”, iako načelno napisana kao roman, knjiga sadrži elemente scenarija, te je samim tim otvorena i za ekranizaciju. Autorka Anja Mijović je govorila o pripremi za pisanje i istraživanju različitih tema, ukazala je na važnost psihološkog konteksta na svoje karaktere i najavila da je četvrti deo knjige u pripremi. 

blank

Knjigu “Otpadnici” možete poručiti u našoj onlajn prodavnici, a mi se radujemo svim predstojećim promocijama i druženjima, jer je to prilika da se bolje upoznamo, razmenimo mišljenja i, najvažnije, zajedno stvaramo zajednicu kojoj je važno stvaranje bezbednijeg okruženja za svu decu. 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!