Sastanak sa predstavnikom Ministarstva unutrašnjih poslova BiH

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine i koordinator aktivnosti uspostave Amber Alert sistema ispred Federalne uprave policije Eneid Hasanović, posetio je danas Centar za nestalu i zlostavljanu decu, gde je održan sastanak na temu uvođenja Amber Alert sistema u Bosnu i Hercegovinu. Tokom sastanka predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić, detaljno je upoznao gosta sa funkcionisanjem “Pronađi me” sistema u Srbiji, nastalog po ugledu na Amber Alert.

Tokom razgovora, predstavnik MUP-a Bosne i Hercegovine upoznat je sa ključnim aspektima sistema, uključujući kriterijume za aktiviranje alarma, tehnološke platforme koje se koriste i obaveze medija i drugih oglašivača, a saznao je i sve o saradnji između Centra, kao nevladine organizacije, i policije. Igor Jurić podelio je značajna iskustva Centra vezana za uvođenje sistema, ali i izazove sa kojima se susretao na putu ka njegovoj implementaciji. Gospodin Hasanović je izrazio interesovanje i dobru volju da radi na uvođenju ovakvog sistema u Bosni i Hercegovini. Takođe, složio se sa predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu da bi uspostavljanje ovakvog sistema značajno doprinelo bržem pronalaženju nestale dece i povećanju njihove bezbednosti.

„Dugujem zahvalnost Federalnoj upravi policije što su odgovorili na naš poziv i posetili naš Centar. Zadovoljan sam tokom samog razgovora i očekujem skorašnji susret i sa drugim činiocima sistema kako bi se naša vizija ostvarila, to je jedan sistem za ceo region“, izjavio je Igor Jurić.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!