Sastanak sa Ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem

Danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova održan sastanak između ministra Ivice Dačića i Igora Jurića, osnivača Centra za nestalu i zlostavljanu decu, tokom kojeg su razgovarali o ključnim pitanjima vezanim za bezbednost dece, sagledali rezultate prethodnog perioda i započeli planiranje budućih zajedničkih aktivnosti.

„Mnogo sam zahvalan Ministru Ivici Dačiću i svim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova na održanom sastanku i obećanju o nastavku saradnje” – izjavio je Igor Jurić.

Tokom sastanka, Ministar Dačić i Igor Jurić su se složili da je potrebno unaprediti rad sistema “Pronađi me”, i tim povodom, Ministar Dačić izjavio je da će u narednim danima biti završen proces potpisivanja ugovora između kompanije Rakuten koja drži aplikaciju Viber i Ministarstva unutrašnjih poslova, što će biti prvi korak ka unapređenju funkcionisanja ovog sistema.

Igor Jurić je na sastanku istakao i važnost javno dostupnog registra nestalih lica, naglašavajući da je ovo jedna od glavnih zagovaračkih aktivnost Centra za naredni period.
“Naišao sam na razumevanje Ministra Dačića po pitanju javnog registra nestalih lica. Ovaj problem nije vezan isključivo za decu, već i za odrasle nestale osobe, koje su u velikom broju slučajeva dementne i sa drugim zdravstvenim problemima.” – objasnio je Jurić i dodao da javna dostupnost ovog registra funkcioniše u više od 90% zemalja Evrope, što je ključ za efikasnije pronalaženje nestalih osoba.”

Ministar Dačić je potvrdio da je rad na preventivnim aktivnostima vezan za dobrobit dece neophodan i da je u planu nastavak zajedničkog rada na unapređenju bezbednosti najmlađih članova društva, posebno u kontekstu borbe protiv porodičnog i internet nasilja.

“Raduje me unapređenje saradnje po pitanju bezbednosti dece na internetu, gde naša Net Patrola radi dobar posao. Smatram da možemo biti od velike koristi u pomoći razotkrivanja seksualnih predatora u našoj zemlji, regionu i šire, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.” – zaključio je Jurić.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!