Kategorije: ,

„Bezbednost dece na internetu – vodič za roditelje“ Katarina Jonev

650 RSD

Katarina Jonev od 2016. godine aktivno edukuje decu, mlade i odrasle o bezbednosti na internetu i opasnostima koje se na njemu mogu pronaći.
Knjiga omogućava roditeljima da se upoznaju sa svim digitalnim rizicima, nasiljem na internetu, zavisnosti od video igrica, i edukuje ih da znaju kome da se obrate za pomoć u slučaju da se nešto desi.
Vodič pruža sve odgovore na najčešće nedoumice koje roditelji imaju kada je u pitanju virtuelni prostor, i definitivno je knjiga koju treba svi da pročitaju.

42 na zalihama (can be backordered)

Dodatne informacije

Šta se podrazumeva pod rizičnim ponašanjem na internetu? Ko je žrtva, a ko nasilnik u virtuelnom prostoru? Ko su internet predatori? Da li su društvene mreže bezbedne po našu decu? Dobri i loši primeri ponašanja na internetu? Kada detetu kupiti prvi telefon? Kako se opasnost može sprečiti? Koja su rešenja? Šta ako je dete žrtva proganjanja na internetu? Da li postoji zavisnost od video igrica? Šta je digitalna reputacija? Zašto je mladima bitan virtuelni svet? Kome da se obratimo za pomoć? Zašto je komunikacija roditelj – dete bitna?

Sve ovo su pitanja na koje knjiga ,,Bezbednost dece na internetu i na društvenim mrežama – vodič za roditelje’’ treba da pruži odgovore roditeljima čija se deca rađaju, rastu, obrazuju se, razvijaju i žive u digitalnom svetu.

Autor knjige je Katarina Jonev Ćiraković koja se od 2016. godine aktivno bavi edukacijom dece, mladih i roditelja o opasnostima na internetu i društvenim mrežama. 2017. godine je pokrenula sopstveni projekat pod nazivom Cyber Atis sa ciljem podizanja svesti kod dece i mladih o opasnostima na Internetu kao i širenju kulture ponašanja na društvenim mrežama. Do sada je održala više od 200 samostalnih predavanja u više od 19 gradova u Srbiji.

Cilj knjige je promovisanje sigurne upotrebe interneta i društvenih mreža među decom i mladima kao i pružanje smernica roditeljima da lakše razumeju i ukažu da potencijalne opasnosti koje vrebaju iz virtuelnog prostora. Vodič za roditelje je podeljen u 6 poglavlja i pruža odgovore na najčešće nedoumice koje roditelji imaju kada je u pitanju virtuelni prostor. Roditelji treba da se upoznaju sa digitalnim rizicima, nasiljem na internetu, zavisnosti od video igrica, da znaju kome da se obrate za pomoć u slučaju da se nešto desi.