Saradnje

Nacionalni nivo:

Centar za nestalu i zlostavljanu decu je član Mreže organizacija za decu Srbije (MODS), sa kojom ima potpisan Sporazum o saradnji kojim se bliže uređuju međusobni odnosi u okviru ECPAT Srbija.

Predstavnik Centra je član Saveta za prava deteta Vlade Republike Srbije, ustanovljenom Odlukom iz marta 2023.godine

Centar za nestalu i zlostavljanu decu aktivno učestvuje u radnim grupama i drugim telima kako bi dao svoj doprinos unapređenju propisa koji se tiču bezbednosti dece.
Radna grupa za izmenu i dopunu Porodičnog zakona raspisanog od strane Ministarstva za brigu o porodici i demogradiju. Član je Aleksandar Karov a zamenik člana Olgica Čekić.
Radna grupa za izradu Nacionalne strategije za ostvarivanje prava žrtava i svedoka krivičnih dela. Član je Aleksandar Karov a zamenik člana Miro Orović.
Radna grupa za izradu Nacionalnog akcionog plana za primenu rezolucije UN 1325 Žene, mir, bezbednost. Član je Aleksandar Karov a zamenik člana Igor Jurić.
Savet za praćenje sprovođenja Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2022. do 2030. godine. Član je Aleksandar Karov a zamenik člana Olgica Čekić
Radna grupa za implementaciju sistema za obaveštavanje građana u slučajevima nestanka dece (child alert). Član je Igor Jurić a zamenik člana Olgica Čekić

 

Međunarodni nivo:

Centar je član mreža organizacija:

 

Eurochild

u okviru koje je trenutno aktivno uključen u rad posebne Operativne grupe za prava deteta u digitalnom okruženju

 

INHOPE

u okviru koje deluje sa programom Netpatrola sa misijom zaštite dece na internetu i uklanjanja štetnog sadržaja sa internet mreže (Child Sexual Abuse Material – CSAM)

 

ECPAT International

u okviru koje je posebno aktivno uključen u aktivnosti Global Boys Initiative – Globalne inicijative za zaštitu dečaka od seksualnog zlostavljanja, kao i CSE in Travel in Toursim – delatnosti ECPAT koja se odnosi na borbu protiv seksualne eksploatacije dece u putovanjima i turizmu.

 

Oranizacija Centar za nestalu i zlostavljanu decu je od strane Kancelarije Ujedinjenih Nacija za borbu protiv droga i kriminala (UNODC) zvanično prihvaćena na UNODC WhatsOn platformi https://whatson.unodc.org/ , kao jedna od organizacija iz nevladinog sektora na globalnom nivou za borbu protiv organizovanog kriminala.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!