Istorijat

Centar za nestalu i zlostavljanu decu – CNZD je neprofitna organizacija osnovana u skladu sa Zakonom o udruženjima Republike Srbije, 19. aprila 2010. godine, s osnovnim zadatkom da svojim delovanjem poboljša bezbednost dece u Srbiji. 

Polazeći od misije CNZD – zaštita prava i unapređenje bezbednosti i sigurnosti dece i mladih u Srbiji, kao i misije Fondacije Tijana Jurić – da svojim delovanjem unapredi bezbednost dece u Srbiji kroz preventivne aktivnosti, edukaciju i kulturu, te imajući u vidu zajednički cilj da kroz međusobnu saradnju doprinesu daljem unapređenju zaštite dece i mladih od rizika nestalosti i svih oblika eksploatacije,  Centar i Fondacija 2017. godine potpisuju Sporazum o saradnji, od kada počinju zajedničke aktivnosti ove dve organizacije.

U narednom periodu, uspesi CNZD su u velikoj meri postignuti zahvaljujući idejama i inicijativama njenog rukovodstva na čelu sa Igorom Jurićem, osnivačem Fondacije Tijana Jurić,  ocem Tijane Jurić, petnaestogodišnje devojčice koja je kao žrtva otmice i zlostavljanja tragično nastradala 2014. godine.

CNZD je 2021. godine i formalno doneo novi Statut i nastavio sa delovanjem sa Igorom Jurićem kao predsednikom Centra na čelu, u saradnji sa timom stručnjaka iz različitih oblasti relevantnih za ostvarivanje misije i vizije organizacije.

Centar za nestalu i zlostavljanu decu čuva uspomenu na Tijanu, njeno ime, lik i sve ono čime nas je zadužila.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!