Žirafica je tužna jer dede više nema

660 RSD

„Žirafica je tužna jer dede više nema“ je knjiga koja se bavi osećanjem tuge zbog gubitka bliske osobe. Ova knjiga sadrži i dodatak sa stručnim savetima za roditelje i stručnjake u obrazovanju dece, koji će im pomoći da bolje prepoznaju ponašanje deteta i da mu pomognu da nauči da se izbori sa tim neprijatnim osećajem.

1 na zalihama (can be backordered)

Dodatne informacije

Osnovni razlozi sa osećanje tuge su gubitak ili odvojenost od dragocenog predmeta ili osobe. Međutim, i sama mogućnost gubitka može izazvati osećaj tuge. Bez obzira na to da li se gubitak stvarno dogodio ili dete samo misli da bi se mogao dogoditi, emocionalna potreba koja se javlja iza osećaja tuge je potreba za podrškom, utehom, nadoknadom izgubljenoga i to na način na koji je moguće.

Tuga zbog gubitka bliske i voljene osobe

Vrlo često odrasli smatraju da ako dete ne pokazuje otvoreno tugovanje zbog gubitka voljene osobe, to znači da ga to nije toliko pogodilo. No deca tuguju na nešto drugačiji način od odraslih. Šta to tačno znači? Detetov jezik za izražavenje nije govor, već je on neverbalan (kroz igru i ponašanje), a to znači da deca uglavnom neće samoinicijativno govoriti o tuzi i gubitku. Osim toga, svaka veća promena, poput gubitka osobe, kod deteta budi snažan osećaj nesigurnosti i bespomoćnosti. Upravo je zato izrazito važno kako će odrasli reagovati prema detetu u ovakvoj situaciji.