Kategorija:

Kada se potrudi i uspe, konjić zna da podeli sreću s drugima

572 RSD

Sreća zbog sopstvenog uspeha ili kako naučiti decu da prihvate pomoć, trude se i potom osete sreću i samopouzdanje zbog ostvarenog uspeha

3 na zalihama (can be backordered)

Dodatne informacije

 Konjić se probudio jako srećan jer je toga dana odlučio da vežba skakanje preko prepona. Bilo mu je veoma stalo da nauči i da ih savlada, ali kada je video koliko su visoke malo se uplašio i postao nesiguran u sebe. Pomoć mu je ponudila sestra i on ju je rado prihvatio. Pokazala mu je kako da se zatrči i odrazi, a zatim mu je i predložila da prvo pokuša da vežba skakanje preko mekog sena. Kada je to savladao, pridružio mu se tata koji ga je učio kakao da preskače pravu preponu. Na kraju je konjiću bilo ostalo samo da preskoči preponu koja je iza sebe imala baru prljave vode. Strah ga je bio obuzeo, ali mama ga je ohrabrila rečima i on je uspeo. Svi su se zajedno  veselili i zaključili da je konjić uspeo zahvaljujući trudu i podršci svih ostalih.

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumeva prijatno emocionalno stanje koje se često vezuje uz osećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti i unutrašnjeg mira. Sve emocije, pa tako i sreća, kratko traju dok se njihovo održavanje postiže razmišljanjem o sutuaciji koja je određenu emociju podstakla. Kada je dete srećno, najbolja stvar koju roditelj može da učini jeste da se opusti i da pokuša da razume detetovu sreću. Sreća je emocija koja traži da je podelimo sa drugom osobom, pa se tako naš osećaj dopunjuje širi i produžava.