Kategorija:

Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji

572 RSD

Slikovnica „Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji“ bavi se osećanjem tuge zbog razdvojenosti od roditelja.

3 na zalihama (can be backordered)

Dodatne informacije

Osnovni razlozi za osećanje tuge su gubitak ili razdvojenost od dragocenog predmeta ili osobe. Ali i sama mogućnost gubitka može izazvati osećaj tuge. Bez obzira na to da li se gubitak dogodio ili dete samo misli da bi se mogao dogoditi, emocionalna potreba koja se javlja iza osećaja tuge je potreba za podrškom, utehom i nadoknada izgubljenog, ali i to na način koji je to moguće.

Normalno je da deca u brojnim situacijama reaguju drugačije nego odrasli. Za njih su mnoge situacije nove i nepoznate, a emocionalne reakcije su im intenzivnije od onih koje imaju odrasli. Upravo se situacija privremene razdvojenosti od roditelja odraslima može činiti banalnom i nedovoljno značajnom da se dete oseća tako tužno, posebno ako će roditelje videti jako brzo. Međutim, bez obzira na to kako se to odrasloj osobi čini, detetu je u tom trenutku zaista teško. Kada je reč o iskrenoj tugi, veoma je važno dopustiti detetu da otuguje gubitak ili razdvojenost koju proživljava.

Ova knjiga sadrži i dodatak sa stručnim savetima za roditelje i stručnjake u obrazovanju dece, koji će im pomoći da bolje prepoznaju ponašanje deteta i da mu pomognu da nauči da se izbori sa tim neprijatnim osećajem.