Kategorija:

Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se oseća poniženo

572 RSD

Nova serija edukativnih slikovnica iz edicije ‘Podrška roditeljstvu’ bavi se malo kompleksnijim i neprijatnim emocijama – krivicom, razočaranjem, poniženjem i postiđenošću.

2 na zalihama (can be backordered)

Dodatne informacije

Slikovnica „Magarac se oseća poniženo“ bavi se osećajem poniženosti kod dece. Poniženost je emocija koja se javlja kao reakcija na ponašanje druge osobe koja nam se namerno ruga, vređa nas, ismejava ili radi bilo šta drugo neprimereno kako bi nas ponizila. Poniženost najčešće osećamo kao kombinaciju emocije ljutnje, postiđenosti, ljubomore i straha, ali sve više istraživanja potvrđuje da je osećamo i kao bol u telu.

U ovoj priči o magarcu i njegovim prijateljima, deca će se upoznati sa osećajem poniženosti i naučiti kako da ga prepoznaju i imenujiu kod sebe. Naučiće i kako je moguće da se zauzmu za sebe, postave jasne granice, odnosno da izgovore ono što im smeta i šta ih je povredilo.

Roditelji će, uz stručne psihološke savete na kraju knjige, naučiti kako da se ophode prema svom detetu koje se oseća poniženo i kako da mu pomognu da povrati samopoštovanje i izgradi pozitivnu sliku o sebi.