Počelo prijavljivanje za audicije za četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“

Pripreme za četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ koji će 29. i 30. juna biti održan u Bajmoku, otpočele su pozivanjem talentovane dece da se prijave za audicije i izbore se za 10 najboljih koji će se takmičiti za glavnu nagradu.

Organizacioni odbor četvrtog etno Festivala „Glas anđela – Tijana jurić“ koji će 29.i 30. juna biti održan u Bajmoku, pozvao je danas talentovanu decu do 16 godina da se prijave za audicije. Žiri će putem audicija izabrati desetoro najboljih koji će se glavne festivalske večeri, 30. juna, nadmetati za glavnu nagradu – „Glas anđela“.

– Četvrtu godinu zaredom kroz pesmu talentovane dece šaljemo važnu poruku – kulturom protiv nasilja. Festival je još jedan vid borbe Fondacije Tijana Jurić, da se mladi sklone sa ulica, klone opasnosti i da se bave istinskim vrednostima kakva je etno muzika, poručio je Igor Jurić, predsednik Organizacionog odbora četvrtog Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“.

Takmičare će pred stručnim žirijem i publikom pratiti orkestar Radio televizije Vojvodine pod vođstvom Miće Jankovića.

AUDICIJE U NEKOLIKO GRADOVA

Rok za prijave za audicije počeo je u ponedeljak, 23. aprila, a završava se 15. maja 2018. Po završetku prijavnog roka, Organizacioni odbor festivala saopštiće informaciju u kojim gradovima će biti održane audicije, i o tome obavestiti svakog učesnika. Audicije će biti organizovane u periodu od 15. do 31. maja.

Uslovi za prijavljivanje jesu starosna dob takmičara (do 16 godina starosti), pevanje etno (tradicionalnih) pesama, popunjavanje formulara za prijavu i saglasnosti roditelja/staratelja. Prijava bez saglasnosti se neće uzimati u obzir, a isti se mogu preuzeti klikom na:

FORMULAR ZA PRIJAVU i SAGLASNOST (word format)

FORMULAR ZA PRIJAVU i SAGLASNOST (pdf format)

Prijave se šalju putem pošte na adresu kancelarije Fondacije Tijana Jurić – Trg cara Jovana Nenada 15/8, Subotica, ili putem mejl adrese fondacija@tijana.rs sa naznakom Prijava za festival „Glas anđela“.

Kandidati čije prijave budu potpune, biće kontaktirani i pozvani na audiciju na kojoj će stručni žiri odabrati 10 budućih takmičara.

VREDNE NAGRADE ZA TAKMIČARE

Fondacija Tijana Jurić nagradiće najboljeg takmičara stipendijom za školsku 2018/2019 godinu, koja će se isplaćivati tokom devet meseci u jednakim mesečnim ratama. Ostalih devet takmičara čekaju utešne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom takmičaru stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine.

Pročitajte još:

Jedinstveni muzički događaj: Bojana Nikolić i „Srpski glasovi“ početkom maja u Subotici

Četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ – desetoro takmičara, Bilja Krstić i Zvonko Bogdan

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu