Fondacija „Tijana Jurić“ i Kancelarija za mlade Grada Subotice potpisale sporazum o saradnji

Fondacija „Tijana Jurić“ i Kancelarija za mlade iz Subotice potpisale su sredinom septembra sporazum o saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti usmerene na mlade. 

Dve organizacije u budućnosti će realizovati edukacije, informativne kampanje, projekte i obuke koji se tiču bezbednosti mladih, kulturne manifestacije i niz drugih aktivnosti.

kancelarija-za-mlade-grada-subotice

– Veoma je važno da se ostvaruje saradnja sa različitim relevantnim akterima na polju delovanja direktnog rada sa mladima kako bi se obezbedilo veće učešće mladih na polju bezbednosti, zdravlja i kulture u zajednici. Iskreno smatramo da ćemo u saradnji sa „Fondacijom Tijana Jurić“ to i postići – istakla je koordinatorka Kancelarije za mlade Grada Subotice, Dejana Baltes.

„Fondacija Tijana Jurić“ već priprema projekte u koje će pored dosadašnjih organizacija, uključiti i mlade ljude iz Subotice. Oni se smatraju najvažnijim resursom grada i njihovo ponašanje i aktivnosti u lokalnoj zajednici imaće uticaj na generacije koje dolaze.

ZAJEDNIČKI CILJ – BOLJI ŽIVOT ZA MLADE

Kancelarija za mlade Grada Subotice osnovana je 21. marta 2013. godine. Predstavlja sponu između mladih, udruženja i lokalne samouprave. Uloga kancelarije je da obezbedi okruženje koje omogućava mladima da se razviju u onakve odrasle osobe kakve su potrebne društvu da bi napredovalo u budućnosti. Ukupan broj mladih koji je učestvovao na sastancima volontera i aktivista Kancelarije je 30, a čak njih 120 je u protekla tri meseca posetilo Kancelariju i prisustvalo edukacijama i sastancima.

„Fondacija Tijana Jurić“ osnovana je 2. juna 2015. godine sa ciljem da edukacijama i inicijativama doprinese većoj bezbednosti građana Srbije, pre svega dece i mladih. Aktivno sprovodi javne edukacije „Tijana klik“ o pravilnom korišćenju interneta i kurs samoodbrane za žene i decu. Najznačajniji ostvareni ciljevi su usvajanje „Tijaninog zakona“ i članstvo u međunarodnoj organizaciji „AMBER Alert Europe“.

Bojana Latinović

Foto: Kancelarija za mlade Grada Subotice

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu