Jedinstveni muzički događaj: Bojana Nikolić i „Srpski glasovi“ početkom maja u Subotici

Bojana Nikolić i „Srpski glasovi“ održaće koncert u Kulturnom centru „Sveti Sava“ u Subotici, 3. maja sa početkom u 19,30 časova. Ovaj jedinstveni muzički događaj predstavlja uvod u predstojeći, četvrti etno Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“.

Pored Bojane Nikolić, etnomuzikologa i vrsnog etno pevača, nastupiće i Katarina Gojković, Jovana Zukanović i Nemanja Guzijan. Pevači će izvoditi seoski i gradski repertoar pesama sa područja Srbije, Vojvodine, Kosova i Metohije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije.

Publika u Subotici imaće priliku da čuje neke od najznačajnijih vokalnih oblika poput – pesama na glas, pesama na bas, groktalica, ojkača, izvika i drugih. U ulozi specijalnog gosta biće poznati gajdaš Milan Vašalić koji će pevače pratiti arhaičnim instrumentima – gajdama, diplama, kavalom, tamburom, frulom, ćurlikom i drugim.

Koncert organizuje Fondacija Tijana Jurić, a ulaz je slobodan.

Pročitajte još: Četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ – desetoro takmičara, Bilja Krstić i Zvonko Bogdan

KOLKO SNAGE HUMSKA ZEMLJA IMA

URODILO DRVO JAVOROVO

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu