Konferencija „Bezbednost i odgovornost 2017“ otvoriće nova pitanja o bezbednosti dece u Srbiji

Fondacija Tijana Jurić organizovaće 15. septembra u Subotici drugu po redu stručnu konferenciju o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2017“. Ovaj celodnevni događaj okupiće stručnjake iz zemlje i inostranstva koji će govoriti o bezbednosti dece na internetu, potrazi za nestalom decom, pedofiliji, kazni doživotnog zatvora, i ostalim aktuelnim temama na polju bezbednosti i prevencije nasilja nad decom.

Konferenciju će otvoriti ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, nakon čijeg izlaganja će govoriti i državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

U ulozi predavača iz zemlje biće visoki kadrovi Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, vrsni advokati i psiholozi, dok će iskustva iz evropskih zemalja preneti David William Wood – NCA Oficir za vezu UK, Boris Radanović  – Centar za nestalu i zlostavljanju dijecu Osijek, Kostka Grzegorz i Izabela Swiergiel – poljska organizacija ITAKA.

Poseban segment konferencije biće posvećen potrazi za nestalom decom u Srbiji i mehanizmima efikasne potrage koji se koriste u Evropi. Očekuje se da će Poljska ITAKA preneti iskustvo ali i dati predloge koji bi se u budućnosti mogli preuzeti i primeniti u našoj zemlji. Fondacija Tijana Jurić nadovezaće se na ovu temu predstavljanjem nedavno pokrenutog Registra nestalih lica Srbije koji otvara novo poglavlje u potrazi za nestalima.

Još jedna velika tema biće razmatrana tokom panel diskusije, a odnosi se na predlog za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora koji je Fondacija Tijana Jurić predala Narodnoj skupštini početkom maja. Na pitanja zašto jedan deo javnosti zagovara smrtnu umesto doživotne kazne, zašto je sada momenat za uvođenje takve sankcije i kakve rezultate ona može dati, odgovaraće advokati Maja Atanasković, Veljko Delibašić, psiholog Ibrahim Prohić, glavni i urednik lista „Blic“ Ivan Jovanović i osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić.

blank

detalj sa prošlogodišnje panel diskusije

Onlajn predatori, pedofilija i ostale opasnosti koje decu i mlade vrebaju na internetu, biće teme o kojima će govoriti načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, Saša Živanović.

Događaj će biti održan u kongresnoj sali Hotela „Patria“ u Subotici, počev od 9,30 časova.

Ulaz je besplatan, uz prethodno obavezno prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta. Prijave se mogu izvršiti pozivanjem brojeva 063 / 74.22.138 i 063 / 508.505

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!