Održan peti Festival “Glas anđela“

0 1.914

U subotu, 19. oktobra u Bajmoku, održan je peti po redu festival etno muzike za decu i mlade ’’Glas anđela’’ Na takmičenju je učestvovalo 12 takmičarki sa najlepšim pesmama srpskog melosa.

Glavna nagrada, devetomesečna stipendija Fondacije Tijana Jurić, u iznosu od 72.000 dinara pripala je Nataši Zukanović koja se publici predstavila sa pesmom ’’Marijo, ćero, Marijo’’

Drugo mesto zauzela je Milica Kocić, a treće Marta Stanković, dok je nagrada za negovanje tradicionalnog pevanja od emisije RTV Beograd 2 ’’Od zlata jabuka’’ pripala je najmalđoj takmičarki na Festivalu Milici Mitić. Skoro sve ostale takmičarke su osvojile jednogodišnju stipendiju za pohađanje škole tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić.

Igor Jurić, osnivač Fondacije ’’Tijana Jurić“, uručio je zahvalnice pojedincima i kolektivima uz pomoć kojih je, ove godine, realizovan ’’Glas anđela’’ Zahvalio se svima koji podržavaju rad Fondacije, a posebnu zahvalnost uputio je dr Stevanu Đorđeviću, glavnom donatoru ovogodišnjeg Festivala.

’’Tijana je uspela, uspela je da nas okupi, da nas spoji igrom i pesmom i da nam dokaže da dobro uvek pobeđuje zlo’’ – rekao je Igor Jurić.

Festival je zatvoren koncertom etno grupe ’’Rocher’’ koja je izvedbama najepših balkanskih pesama uveličala peti ’’Glas anđela’’

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.