Otac koji je kidnapovao petoro dece

Sumnja da je petoro dece oteto od strane oca  u Ontariju pokrenulo je Amber Alert sistem u ovom mestu.

fotogarfija oca i petoro dece koja su kidnapovana

Prijavljeno je da je svo petoro dece poslednji put je viđeno 19. septembra u Jordanu (Ontario) sa ocem Ajanom Mekdermidom, koji je bio osumnjičeni u ovom slučaju otmice.

Detektivi regionalne policijske službe Nijagara (Niagara Regional Police Service) u saopštenju za javnost objavili su da je istraga o otmici pokrenuta na osnovu Protokola o zlostavljanju dece u Nijagarskoj regiji.

,,Prijavljeno je da su deca nestala i da su verovatno u opasnosti’’ – pisalo je u izveštaju.

Vest koja je sadržala detaljne informacije opisa dece, oca i automobila koji je vozio objavljena je kasno u utorak popodne. Kao rezultat toga, policija je dobila više poziva koji su sadržali informacije o kretanju otmičara.

U sredu, detektivi iz jedinice za zlostavljanje dece uspešno su locirali očev automobil. Kada su ga zaustavili, bio je u društvu  22-godišnje žene u okolini Kristalne plaže, dok su deca bila u obližnjoj vikendici.

„Informacije koje su nas dovele do osumnjičenog Ajana direktno su povezane sa Amber Alert sistemom“ – rekao je policajac Fil Gavin. On je dodao: „važno je naglasiti da je sistem funkcionisao savršeno i doprineo mirnom rešenju situacije.“

Deca su na sigurnom, a motivi oca se još uvek istražuju.

Izradu ove stranice podržao je američki narod putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta “Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ. Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Fondacije Tijana Jurić i ne predstavlja nužno stavove USAID-a,Vlade SAD-a ili BOŠ-a.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu