Bezbedan internet – bezbrižan život

Projekat je osmišljen tako da odgovori na aktuelne probleme koji se tiču različitih vrsta zloupotreba interneta, sa opštim ciljem unapređenja bezbednosti dece i mladih na internetu. Projektom su definisana i dva specifična cilja: 1. Edukovati i informisati decu i mlade, kao i njihove roditelje, nastavnike i širu javnost o različirim rizicima na internetu, kao i ponuditi inovativne mehanizme za njihovu zaštitu na internetu putem razvijene mobilne aplikacije; 2. Unaprediti kapacitete Centra za nestalu i zlostavljanu decu u oblasti prevencije i suzbijanja problema zavisnosti od interneta među decom i mladima kroz edukaciju tima i razvoj novih edukativnih programa na pomenutu temu.

Projekat je rezultirao mobilnom aplikacijom „CSI“, koja je dostupna za preuzimanje u Google Play prodavnici, kao i unapređenim programima Centra u oblasti prevencije i suzbijanja zavisnosti od interneta kod dece i mladih.

Projekat je sproveden 2021. Godine uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu