Trgovina decom je gorući problem u društvu

Film „Zvuk slobode“ se zasniva na fascinantnoj istinitoj priči koja otkriva surovost trgovine decom. Cilj ovog ostvarenja je da osvetli globalni pokret za okončanje trgovine maloletnicima putem njegove uspešne distribucije širom sveta.

4 razloga zašto morate da pogledate film „Zvuk slobode“

1. Taktike vrbovanja dece

Najbolje je susresti se sa ovom pojavom na stranicama knjige ili preko ekrana, nego je osetiti na svojoj koži. Ovaj film, sniman prema istinitom događaju, detaljno upoznaje gledaoce sa taktikama predatora i sa načinom na koji oni stupaju u kontakt sa žrtvom.

2. Film je rađen po istinitoj priči

Većina nas živi u ubeđenju da se svari poput trgovine ljudima dešavaju samo na filmu, ili negde drugde, u nekoj dalekoj zemlji. Istina je da je trgovina ljudima postala jedan od najbrže rastućih globalnih problema pogotovo sada kada je internet je postao alat za vrbovanje ljudi putem ilegalnih oglasa i komunikacije.

3. Vreme je da svi saznamo šta je zapravo trgovina ljudima

Problem trgovine ljudima je društvena pojava o kojoj se ne govori mnogo, pa se samim tim i njoj i ne zna mnogo. Ovaj film je odličan način da saznate kako funkcioniše trgovina ljudima, šta je to radna, a šta seksualna eksploatacija i kako ona može da izgleda.

4. Budite deo pokreta

Cilj ovog ostvarenja je da osvetli globalni pokret za okončanje trgovine decom. „Verujem da kao društvo moramo biti svesni strahota trgovine decom, i moj poziv je bio da iskoristimo moć filmske umetnosti kako bismo uneli svetlo, poeziju i nadu u tu najmračniju stranu ljudske prirode – i sve to upakovali u neverovatnu, svetski promenjujuću odiseju jednog čoveka“, izjavio je reditelj filma Alejandro Monteverde prilikom premijere.

Panel diskusija

31. avgusta biće organizovan poseban panel na ovu temu od 18.30 časova u CineStar bioskopu u Novom Sadu (BIG), nakon čega će premijerno biti prikazan film u distribuciji Blitz filma. Na panelu učestvuju Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Ružica Radović, koordinatorka Nepatrole i psiholog.

U filmu „Zvuk slobode“, federalni agent spašava dečaka od trgovaca ljudima, ali njegova sestra ostaje zarobljena. Agent se upušta u opasnu misiju, rizikujući sopstveni život kako bi je oslobodio od strašne sudbine. Glavnu ulogu u filmu tumači poznati glumac Jim Caviezel (poznat po ulozi Isusa Hrista u filmu „Pasija“), a film je režirao Alejandro Monteverde.

Više informacija o filmu „Zvuk slobode“ i terminima projekcija može se videti na linku https://www.cinestarcinemas.rs/cinestar-rs/zvuk-slobode/8903

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu