Završena istaga protiv hranitelja iz Šida

Početkom 2019. godine osnovno javno tužilaštvo u Šidu pokrenulo postupak protiv hranitelja koji je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje. Nakon incidenta, žrtva se obratila za pomoć fondaciji Tijana Jurić.

Želja nam je da ohrabrimo sve žrtve seksualnog zlostavljanja da prijave seksualne napasnike, kako isti ne bi ostali nekažnjeni, a njihova nedela neotkrivena.

Fondacija Tijana Jurić obaveštava javnost da je zahvaljujući angažovanju njenog pravnog tima završena istaga protiv hranitelja iz Šida koji je više godina seksualno zlostavljao dete koje mu je odlukom Centra za socijalni rad povereno na hraniteljstvo.

Nakon angažovanja fondacije prikupljeni su novi dokazi i spisi predmeta, i ustupljeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici koje nas je obavestilo da je dana 02.02.2021. godine završilo istragu zbog krivičnog dela obljube zloupotrebom položaja za koje je zaprećena kazna od 5 do 12 godina.

Očekujemo početak suđenja i nadamo se da će počinilac krivičnog dela biti osuđen.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu