,,Želim da pomognem koristeći negativno u svrhu pozitivnog“

Fondacija Tijana Jurić organizovaće 27. septembra u Subotici četvrtu konferenciju „Bezbednost i odgovornost“. Ovaj celodnevni događaj okupiće stručnjake iz zemlje i inostranstva koji će govoriti o aktuelnim temama na polju bezbednosti i prevencije nasilja nad decom.

Jedna od govornica na konferenciji biće Aleksandra Šandor, koja je posle dugog niza godina odlučila da progovori o traumatičnom iskustvu koje je obeležilo njeno detinjstvo.

Aleksandra Šandor, portret

Aleksandra Šandor je majka dvoje dece, teniski trener, dizajner torti i bloger. Na pitanje koja rečenica najbolje opisuje ono kroz šta je prošla kao devojčica, ona odgovara:

„Ako vratim pogled unazad, imala sam divno detinjstvo, porodicu, prijatelje, školu, sport… Ali me je niz događaja i ono što sam doživela odredio, i doveo do mnogo problema sa kojima sam se sama borila, i borim se i dan danas. “

Aleksandra se nakon tri godine u Americi vratila u Beograd, čvrsto rešena da ispriča svoju priču i na taj način pokuša da spreči da se ono što se dogodilo njoj, dogodi nekom drugom detetu.

„Iako je to vrlo teška i bolna priča, koju zna vrlo mali broj ljudi oko mene, već dugo osećam da je moja svrha upravo da govorim i pomognem onima kojima je pomoć potrebna.“

Veoma je bitno razgovarati na temu zlostavljanja, iako je ta tema u Srbiji i dalje tabu. Upravo zato smo okupili ljude koji su stručni da pričaju na goruće teme koje se tiču bezbednosti dece.

Aleksandra će na konferenciji ispričati svoju priču iz ugla osobe koja je pretrpela nasilje, sa ciljem da razbije stigmu koja okružuje temu seksualnog zlostavljanja, i kako kaže ,,da sebe oslobodi tereta koji predugo nosi.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!