Audicije za Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ u petak i u subotu

Rok za prijavu kandidata za audicije za treći etno Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ istekao je juče, a pozivu se odazvalo 30 mladih koji će sutra i u subotu pred stručnim žirijem pokazati svoje glasovne sposobnosti.

audicije-festival-glas-andjela-tijana-juric

Žiri će imati zadatak da od privaljene dece izabere 10 najboljih koji će se 1. jula, u centralnom delu festivala, nadmetati za nagradu „Glas anđela“.

Za kandidate koji su se prijavili na vreme, organizovane su dve audicije.

Audicija u SOMBORU održava se u petak 12.05. u 17 časova, Ulica Blagojevićeva 1

Audicija u BEOGRADU održava se u subotu 13.05. u 14 časova, Ulica Kralja Milana 2 (Vukova zadužbina)

U Formularu za prijavu kandidati su imali obavezu da navedu pet pesama koje bi mogli da otpevaju na audicijama, pred stručnim žirijem.

Oni kandidati koji nisu stigli da se pošalju prijavu, mogu doći direktno na audicije.

– Od svakog kandidata tražićemo da otpeva dve pesme koje smatra da je najbolje pripremio. Ukoliko to bude potrebno, od nekih kandidata možemo zatražiti i više pesama, ne bismo li u potpunosti sagledali njihove glasovne mogućnosti. Na audicijama za prethodna dva festivala, svakom kandidatu smo komentarisali tehniku, stil pevanja, ukazali na detalje na koje treba da obrati pažnju kako bi pevanje bilo još bolje. Nadam se da ćemo i ove godine imati dovoljno vremena da damo i poneki savet, jer mislim da je to mladim pevačima izuzetno važno, istakla je članica stručnog žirija, etnomuzikolog Bojana Nikolić.

Žiri se može kontaktirati direktno putem broja 065/888-90-88

VREDNE NAGRADE ZA TAKMIČARE

Fondacija Tijana Jurić nagradiće najboljeg takmičara stipendijom za školsku 2017/2018 godinu, koja će se isplaćivati tokom devet meseci u jednakim mesečnim ratama. Takmičare koji budu osvojili drugo i treće mesto, čekaju utešne, ali vredne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom takmičaru stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine. Ukupni nagradni fond ove godine iznosi preko 100.000 dinara.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu