Az eljárás folytatódik június 1-jén

A legfelsőbb bíróságon, Szabadkán, az bírói testület, melynek élén Gordana Kojić bírónő áll, berekesztette az eljárási folyamatot Dragan Đurić ellen. A Đurić elleni vádat, miszerint megerőszakolta és kegyetlenül megölte Tijanát, Viktor Gostiljac ügyész kérelme szerint „kiegészítik egy lelettel, amely a vádlott alkoholszintjét mutatja július 26-án, 18, 19, 20 és 23 órakor“. Az eljárást június 1-jén folytatják.

Docens dr Zoran Mihailović a következőképp válaszolt a kérdésekre Tijana Jurić halálának körülményeival, és a vádlott július 26-án való alkoholszintjével kapcsolatban.

  • Tijana Jurić a legmagasabb szintű fizikai fájdalmat élte át. Ahhoz, hogy megtudjuk, milyen szinten volt a vádlott alkohol hatása alatt azon az éjszakán, fontos lenne megtudnunk a pontos információkat arról, hogy milyen alkoholt fogyasztott, mennyit, és pontosan mikor. Az egyedüli, amit tudunk, hogy megivott egy liter vinjakot, és két liter sört, és ez mellett még ivott. További leletet fogunk csinálni, de ez mind csak feltételezés, semmi hiteles információnk nincs, így ez nem lesz bizonyítékként felhasználható a bíróságon – mondta dr Mihailović.

Ma docens dr Zoran Mihailović mellett tanuskodott még Dragan Mileusnić, a vádlott ügyésze, Igot Jurić, Tijana édesapja, és Nenad Mirkov, Tijana osztályfőnöke, informatika tanára.

  • Tijanát négy éven keresztül tanítottam. A gyerekekkel foglalkozva különböző karakterekkel találkozunk, azokat jegyezzük meg, akik nem hagynak nyomot bennünk, sűrűn érettebbek nálunk. Saškát is tanítottam, de ők ketten teljesen különböznek. Tijana csöndes, szerény, nyugond kislány volt, aki sűrűn nem tudott kiállni az igazáért. Elég volt, hogy valaki elszaladjon mellette, és máris megsérült. Örültünk a sikereinek a Zeneiskolában, követtük a fejlődését. Mivel én is két lány édesapja vagyok, emlékszem, egyszer mondta Igornak, hogy ha kapnék egy ajánlatot, hogy az én gyerekeim is olyan sikeresek lehetnek, mint Tijana és Saška, azonnal aláírnám – mondta Mirkov.

A fájdalom és a szomorúság továbbra se hagyta el Igor arcát. Ma úgy tűnt, mintha azt akarná, hogy minél hamarabb befejeződjön a kihallgatás, hogy ne kelljen tovább hallgatnia a részleteket Tijana haláláról.

  • Egyszerűen egyre nehezebben viselem el a hátborzongató tényeket, melyek Tijanával történtek azon az éjszakán. A sebeimet újra feltépik, ugyanúgy, mint az egész család sebeit. Mindazok után, amit beismert és megtett, a vádlott enyhe büntetést érdemel? Egész éjszaka vezetett. Kivette és betette őt egyik autóból a másikba, táskák közé rejtette… Nem vagyok szakértő, hogy értékeljem, de ha már mindezt meg tudtad tenni, akkor nem vagy annyira részeg, hogy ne tudj magadról – mondta Jurić.

Viktor Gostiljalac azt mondta, hogy a „büntetőszék csak vesztegeti az idejét”, nincs alap az ilyen ítéletre, csakis a következőre van bizonyíték „megerőszakolási kísérlet, amely gyilkossággal végződött”, és ezért a mi törvényeink szerint maximum 20  év szabadságvesztés jár az elkövetőnek.

Igor Jurić, Tijana apja megjegyezte, hogy „ez az eljárás példája kell, hogy legyen annak, hogy ha tiszta egy ügy, akkor minél előbb le kell zárni”.

  • A vádlott ügyvédjének nem volt mit mondania, és ezért további alkoholleletet kért. Hiszem azt, hogy június végéig minden befejeződik. Nekem 39 év büntetés vereség. Az életfogytig tartó szabadságvesztés megváltás lenne, mert akkor soha többé nem jönne ki a börtönből, és nem ismételné meg, amit tett – mondta Jurić.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu