Danica Krstić poziva na audicije za treći Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ (VIDEO)

U promociju trećeg etno Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ uključila se i jedna od najboljih srpskih pevačica tradicionalne muzike sa ovih prostora, Danica Krstić. Ona je video porukom pozvala mlade do 16 godina da se prijave za učešće na audicije na kojima će stručni žiri odabrati deset najboljih.

Oni će se, 1. jula u Bajmoku, izvođenjem etno pesama, nadmetati za glavnu nagradu – „Glas anđela“ koja pre svega podrazumeva devetomesečnu stipendiju, ali i nagrade sponzora festivala.

AUDICIJE U TRI GRADA U SRBIJI

Rok za prijave za audicije ističe 10. maja 2017. u ponoć.

Uslovi za prijavljivanje jesu starosna dob takmičara (do 16 godina starosti), pevanje etno (tradicionalnih) pesama, popunjavanje formulara za prijavu i saglasnosti roditelja/staratelja. Prijava bez saglasnosti se neće uzimati u obzir, a isti se mogu preuzeti klikom na

FORMULAR ZA PRIJAVU i SAGLASNOST (word format)

FORMULAR ZA PRIJAVU i SAGLASNOST (pdf format)

Prijave se šalju putem pošte na adresu kancelarije Fondacije Tijana Jurić – Trg cara Jovana Nenada 15/8, Subotica, ili putem mejl adrese fondacija@tijana.rs sa naznakom Prijava za festival „Glas anđela“. Kandidati čije prijave budu potpune, biće kontaktirani i pozvani na audiciju na kojoj će stručni žiri odabrati 10 budućih takmičara.

Termini održavanja audicija su 12. maj (Sombor), 13. maj (Beograd) i 14. maj (Kraljevo). Lokacija i vreme održavanja audicija biće naknadno saopšteni.

VREDNE NAGRADE ZA TAKMIČARE

Pored stipendije i vrednih nagrada koje očekuju pobednika takmičenja, Fondacija Tijana Jurić nagradiće i takmičare koji budu osvojili drugo i treće mesto, čekaju utešne, ali vredne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom takmičaru stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu