Devojčice izbole drugaricu 30 puta, a potom objavile video na Tik Toku

Svađa oko dečaka bio je samo jedan od razloga zašto su dve devojčice ubile svoju dvanaestogodišnju drugaricu iz odeljenja.

Dve devojčice iz Nemačke, starosti 12 i 13 godina, objavile su video na TikTok-u na kojem se smeju i plešu, jedan dan nakon što su svoju žrtvu, drugaricu Luiz – izbole nožem više od 30 puta.

Tri drugarice u odeljenju su bile poznate kao najbolje prijateljice. Navodno, došlo je do svađe zbog dečaka, i ta svađa je eskalirala u ubistvo. Deca iz razreda potvrdila su da je ubijena Luiz pre smrti dugo bila zlostavljana od strane svojih “drugarica”. Navodno, deca su smatrala da je Luiz ubijena iz osvete jer se požalila nastavnicima da je drugarice zlostavljaju.

Telo pronađeno u šumi oko 3 kilometra od Luizinog doma

Luizino telo pronađeno je u nedelju u lokvi krvi u šumovitoj oblasti u blizini grada Frojdenberga, u zapadnoj državi Severna Rajna-Vestfalija, izbodeno više od 30 puta.

izvor fotografije: https://www.the-sun.com/wp-content/uploads/sites/6/2023/03/RM-luise-f-comp2.jpg?w=620

Pre nego što su je ubile, dve devojčice pozvale su Luiz da se druže i da prespavaju u kući jedne od devojčica koja je počinila ubistvo. Nakon druženja, dogovorile su se da će otići do obližnje šume da prošetaju, i da će potom ići kući. Kada su zašle dublje u šumu, devojčice su izbole svoju drugaricu a potom nazvale njene roditelje i rekle da će Luiz ubrzo doći kući.

Luizini roditelji su se zabrinuli kada se Luiz nije pojavila, a drugarica koja ju je ubila, zvala ih je više puta u toku večeri ponavljajući kako je zabrinuta za svoju prijateljicu.

Tik Tok ples nakon što je telo pronađeno

Nakon što je prijavljen Luizin nestanak, njene ubice su objavile video u kojem mole za pomoć u pronalaženju Luiz, iako su znale tačno gde će njeno telo biti pronađeno.

Kada je telo pronađeno, i utvrđeno da je devojčica ubijena, njene ubice postavile su na Tik Tok video na kojem plešu. Odeljak za komentare ispod snimka bio preplavljen raznim komentarima, a jedna osoba je napisala: „Ne mogu da verujem da objavljujete plesni video dan nakon ubistva“.

Drugi drug iz razreda je dodao: „Kada su vaše stolice u učionici bile prazne jutros, svi smo znali šta se dešava.“

U petak, 17. marta, nalozi devojčica na društvenim mrežama su konfiskovani. Međutim, uprkos tome što njihovi profili više nisu aktivni, drugi korisnici su snimili ekrane i sačuvali razne videe koje su dve devojčice postavljale pre i nakon ubistva, i nastavili da ih dele i komentarišu.

Devojčicama se neće suditi jer su ispod starosne dobi za krivičnu odgovornost u Nemačkoj, a to je 14 godina.

Da li znate šta je digitalni otisak?

Digitalni otisak je trag koji ostavljamo iza sebe. Pod time se podrazumeva lista adresa koje smo posetili, pretrage koje smo kucali u pretraživač, fotografije koje smo objavljivali, komentare koje smo ostavljali i slično. Postoji izreka „jednom na internetu, zauvek na internetu“ i ona nije mit. Baš poput videa ovih devojčica, koji su sklonjeni sa njihovih profila ali ipak postoje na internetu jer ih je neko drugi preuzeo i opet objavio. To se može desiti svakome, jednom kada objavimo nešto na internetu, gubimo kontrolu nad tim sadržajem – ko ga gleda, preuzima, deli ili umnožava.

izvor: https://www.swr.de/swraktuell/rheinland-pfalz/koblenz/alles-wichtige-zum-fall-getoetete-luise-freudenberg-ermittlungen-100.html

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu