Fondacija Tijana Jurić edukuje socijalne radnike o bezbednoj upotrebi interneta

Nakon edukovanja velikog broja dece, njihovih roditelja i prosvetnih radnika širom Srbije, Fondacija Tijana Jurić usmerila je svoje edukacije o bezbednoj upotrebi interneta ka posebnoj ciljnoj grupi – socijalnim radnicima.

Tako će u narednom periodu, u sedam gradova u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Zaječaru i Kruševcu, biti organizovani jednodnevni seminari sa ciljem doprinosa unapređenju sistema socijalne zaštite kroz povećanje kompetencija zaposlenih u službama socijalne zaštite, u oblasti bezbednosti dece i mladih na internetu.

Takođe, cilj sprovođenja projekta biće poboljšanje kvaliteta zaštite osetljivih kategorija dece i mladih i njihovog adekvatnog psiho-fizičkog razvoja putem dodatnog informisanja zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite o opasnostima koje vrebaju na internetu, i usvajanje praktičnih znanja o bezbednom korišćenju interneta, posebno društvenih mreža.

Projekat „Stručni seminari za socijalne radnike: Onlajn sigurnost dece – naša odgovornost!“ obuhvatiće ukupno 200 socijalnih radnika i radnica. Projekat je podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa kojim Fondacija Tijana Jurić ima Sporazum o saradnji koji reguliše zajedničko delovanje u oblasti zaštite dece i njihove bezbednosti.

-U poslednje dve i po godine obišli smo preko 100 škola u Srbiji edukujući decu, njihove učitelje i nastavnike o tome kako da se ponašaju na društvenim mrežama, kako da sačuvaju svoju privatnost i kako da prepoznaju opasnosti koje vrebaju sa interneta. Naš cilj je da edukacijama o bezbednoj upotrebi interneta koje su postale prepoznatljive u celoj Srbiji, obuhvatimo što više ciljnih grupa, među kojima su i socijalni radnici. Internet je ušao u sve sfere naših života i postao je nezaobilazni faktor savremenog života i poslovanja. U takvim okolnostima posebno je važno da njegovo funkcionisanje na najbolji mogući način razumeju oni koji se bave decom. Verujemo da ćemo nakon ove obuke imati još jedan značajan broj ljudi koji će biti edukovan i koji će svoje znanje moći da prenosi dalje, navodi tim edukatora Fondacije Tijana Jurić.

Edukacije socijalnih radnika sprovodiće se do decembra 2017. godine.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu