Na korak do formiranja mreže psihoterapeuta za podršku deci – žrtvama trgovine ljudima

Fondacija Tijana Jurić organizovala je u Novom Sadu organizovala stručnu edukaciju “Psihosocijalna podrška nestaloj deci i njihovim porodicama – rad sa decom žrtvama trgovine ljudima”.

Edukacija je deo velikog projekta “Deca u riziku – razvoj novih i unapređivanje kvaliteta postojećih usluga psihosocijalne pomoći“ koji Fondacija sprovodi uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu. Cilj projekta je podrška u razvoju usluga psiho-socijalne pomoći za maloletna nestala lica i njihove porodice, kao i za maloletne žrtve trgovine lјudima.

Fondacija Tijana Jurić bavi se temom trgovine odraslih i trgovine decom poslednje dve godine, a jedan od stavova je taj da je psihosocijalna podrška deci žrtvama trgovine ljudima izuzetno značajan, međutim najmanje razvijen segment podrške. Prepoznato je da nema dovoljno senzibilisanih i specijalizovano edukovanih profesionalaca na teritoriji Srbije, zbog čega je realizovana obuka imala i dodatni cilj, a to je početak kreiranja mreže psihoterapeuta koji bi radili sa ovom ciljnom grupom.

Edukacija u Novom Sadu realizovana je u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima, a prisustvovalo je 16 stručnih ljudi Novog Sada, Beograda, Subotice, Sremske Mitrovice, Kikinde i Apatina, koji su voljni da unaprede postojeće znanje i stečeno iskustvo.

blank

Učesnici su dali visoke ocene za kvalitet i korisnost organizovane edukacije. Raduje činjenica da su izrazili potrebu za još edukacija na istu temu, i da su iskazali zainteresovanost za uključivanje u mrežu psihoterapeuta koja će pružati podršku deci žrtvama trgovine ljudima.

Edukaciju su vodile Danijela Barjaktarević i Biljana Buzić.

Danijela Barjakatrović je psiholog, zaposlena u Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima, sa preko deset godina iskustva u oblasti trgovine ljudima. Danijela je edukovana iz RE&KBT psihoterapije sa sertifikatom Instituta Albert Elis iz Njujorka. Autor je i trener na nekoliko akreditovanih programa iz oblasti trgovine ljudima, kao koautor priručnika i praktikuma iz oblasti.

Biljana Buzić je psiholog, sertifikovani terapeut Porodične sistemske psihoterapije i REBTa, zaposlena u prihvatilištu Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. Iza sebe ima preko deset godina iskustva u savetovanju i psihoterapiji sa decom žrtvama trgovine ljudima.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!