Formirano Koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u školama u Vlasotnicu

Na 13. sednici vlasotinačkog lokalnog parlamenta ovoj sednici usvojene su predložene mere za prevenciju nasilja u osnovnim i srednjim školama i formirano je Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Predsednica Koordinacionog tela je koordinatorka udruženja Bezbedno dete Jelena Đokić, a ostali članovi Koordinacionog tela su Učenički parlament, predstavnici osnovnih i srednjih škola, psiholog, pedagog i predstavnici policije Vlasotnice.

Prvog jula u Plavoj sali Gradske kuće u Subotici održan je okrugli sto povodom formiranja Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama, koji je uz podršku Grada Subotice organizovao Centar za nestalu i zlostavljanu decu.

blank

Cilj Koordinacionog tela, koje je već formirano u Novom Sadu i Vlasotincu, a uskoro i u Aranđelovcu, je da okupi predstavnike relevantnih institucija kako bi brže i efikasnije reagovali u slučajevima vršnjačkog nasilja.

Po rečima Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća za oblast socijalne politike, održavanje ovog okruglog stola je poslednji korak ka formiranju Koordinacionog tela u Subotici, koji ima podršku lokalne samouprave.

– U prethodnom periodu imali smo nekoliko sastanaka, posetili smo ovo telo u Novom Sadu i sada ćemo sa predstavnicima obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, Kancelarije za mlade dogovoriti dalje korake. Ovo je  važan problem i kroz Koordinaciono telo želimo da usvojimo set mera i aktivnosti na prevenciji i edukaciji, i da otvorimo saradnju sa medijima. Nadam se da će početkom nove školske godine ovo telo biti formirano. – izjavio je Đukanović.

Fondacija Tijana Jurić sprovodi projekat „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ u okviru projekta  Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“ uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ove stranice isključivo je odgovoran autor i taj sadržaj nužno ne odražava stavove Evropske unije. © 2021 Dijalog promena

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu