Sastanak na temu sajberkriminala i bezbednosti dece u Republici Srpskoj

0 307

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić prisustvovao je sastanku u okviru projekta iProceeds koji je okupio policiju Republike Srpske, tužioce i predstavnike civilnog sektora sa jednim ciljem, bolja i efikasnija zaštita dece u virtuelnom prostoru.

Cilj projekta iProceeds je ojačavanje kapaciteta vlasti u projektnim zemljama ( Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Turska i Kosovo) u oblastima za otrivanje, zaplenu i konfiskaciju prihoda od sajber kriminala i sprečavanje pranja novca na Internetu i obezbeđivanje elektronskih dokaza.

„Na poziv MUP Republike Srpske predstavio sam rad našeg Centra za nestalu i zlostavljanu decu i preneo iskustva iz ovih oblasti rada iz naše zemlje. Izuzetno sam zahvalan na prilici da razmenim iskustva sa stručnim ljudima iz Hrvatske i Bosne, da se upoznam sa radom Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Republike Srpske, i da čujem probleme i iskustva tužilaca i predstavnika civilnog sektora.“ – rekao je Igor Jurić.

Jurić je takođe dodao da je razmena iskustava i umrežavanje organizacija koje rade na bezbednosti dece i mladih od izuzetnog značaja, kako bi postigli zajednički cilj – bezbedno odrastanje za svako dete.

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.