Sastanak na temu sajberkriminala i bezbednosti dece u Republici Srpskoj

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić prisustvovao je sastanku u okviru projekta iProceeds koji je okupio policiju Republike Srpske, tužioce i predstavnike civilnog sektora sa jednim ciljem, bolja i efikasnija zaštita dece u virtuelnom prostoru.

Cilj projekta iProceeds je ojačavanje kapaciteta vlasti u projektnim zemljama ( Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Turska i Kosovo) u oblastima za otrivanje, zaplenu i konfiskaciju prihoda od sajber kriminala i sprečavanje pranja novca na Internetu i obezbeđivanje elektronskih dokaza.

„Na poziv MUP Republike Srpske predstavio sam rad našeg Centra za nestalu i zlostavljanu decu i preneo iskustva iz ovih oblasti rada iz naše zemlje. Izuzetno sam zahvalan na prilici da razmenim iskustva sa stručnim ljudima iz Hrvatske i Bosne, da se upoznam sa radom Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Republike Srpske, i da čujem probleme i iskustva tužilaca i predstavnika civilnog sektora.“ – rekao je Igor Jurić.

Jurić je takođe dodao da je razmena iskustava i umrežavanje organizacija koje rade na bezbednosti dece i mladih od izuzetnog značaja, kako bi postigli zajednički cilj – bezbedno odrastanje za svako dete.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!