Vlasotince prvi grad u kom su usvojene mere i rešenje za formiranje Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama

Skupština grada Vlasotince usvojila je mere i rešenje Centra za nestalu i zlostavljanu decu o formiranju Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Predsednik opštine Vlasotince najavio je 25. maja 2022. godine da će predlog za formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Vlasotincu biti predložen na sledećoj sednici Skupštine, što znači da bi već od sledeće školske godine mogli da očekujemo prve aktivnosti ovog tela u cilju sprečavanja nasilja među decom.

Formiranje ovog Koordinacionog tela deo je projekta „Zajdno protiv vršnjačkog nasilja“ koji Fondacija Tijana Jurić sprovodi uz podršku Beogradske otvorene škole. Cilj projekta je smanjenje stope vršnjačkog nasilja, koje je postalo gorući problem.

Kako bi motivisala formiranje i objasnila važnost i delovanje Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovim i srednjim školama, Fondacija je u okviru projekta održala javne debate u tri odabrana grada, u vidu okruglih stolova, koji su okupile sve zainteresovane strane: predstavnike opštinskih vlasti ali i drugih partija koje čine Skupštinu opštine, predstavnike roditelja, dece i mladih, centara za socijalni rad, osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih ustanova, policije, tužilaštva, organizacija civilnog društva, kancelarija za mlade, lokalnih medija i dr.

Najbitniji rezultat koji Fondacija želi da postigne jeste da se funkcionalno Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama usposavi u što više gradova u Srbiji, a pre svega u Subotici, Vlasotincu i Aranđelovcu, po uzoru na ono koje postoji u Novom Sadu, kako bi se nasilje među decom konačno stavilo u fokus.

Fondacija Tijana Jurić sprovodi projekat „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ u okviru projekta  Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“ uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ove stranice isključivo je odgovoran autor i taj sadržaj nužno ne odražava stavove Evropske unije. © 2021 Dijalog promena

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!