Humanitarni koncert – Loznica prikuplja novac za Radu i Martina

U sportskoj sali u Lešnici, naselju na teritoriji Loznice, 24. septembra biće održan Humanitarni koncert za prikupljanje priloga namenjenog lečenju dvoje teško obolele dece.

U hali će nastupiti KUD „Karadžić“ sa folklornim ansamblom, narodnim orkestrom i grupom pevača. Kupovinom ulaznice od 100 dinara, svi posetioci će tog dana biti deo jednog humanog gesta.

Prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Fondacije „Tijana Jurić“ za lečenje trogodišnje Rade Maslarević, devojčice sa urođenom srčanom manom i trinaestogodišnjeg Martina Poše koji od rođenja boluje od hidrocefalusa. Za nastavak njihovog lečenja nedostaje još mnogo novca koji roditelji ne mogu sami da obezbede.

– Nadu daje činjenica da i skromni prilozi većeg broja ljudi često mogu da učine veliku stvar. Kada bi u svakom gradu bio organizovan jedan ovakav događaj, učinili bismo puno za decu koja se bore za zdravlje. Dolaskom na koncert i izdvajanjem skromnog iznosa za kartu, svi zajedno možemo da pomognemo Radi i Martinu da imaju život kao zdrava deca – istakli su članovi „Fondacije Tijana Jurić“ koji pomažu organizaciju događaja.

Inicijator i organizator događaja, Aleksandar Jevtić, kaže da se Lozničani vrlo rado odazivaju humanitarnim pozivima i da su koncerti i predstave tog karaktera česti u njihovom mestu.

– Ovom prilikom pozivam dobre ljude da dođu na koncert koji će biti održan 24. septembra u 18 sati u sportskoj sali u Lešnici. Želja mi je da mlade podstaknem da se više bave humanitarnim radom i da u što većoj meri očuvaju našu kulturnu tradiciju – rekao je Jevtić.

sala-loznica

KUD „Karadžić“ iz Loznice osnovan je davne 1850. godine i jedan je od najstarijih organizovanih kulturno-umetničkih društava na Balkanu. Danas broji preko 500 članova. Osvajao je brojna visoka priznanja i nagrade na festivalima širom sveta.

Bojana Latinović

Foto: Telegraf i Aleksandar Jevtic

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu