Ideali za koje se vredi boriti

“Ovde ste jer ste prijatelji, ovde ste jer vas smatram delom svoje porodice“ bile su reči kojima je Igor Jurić poželeo dobrodošlicu gostima na obeležavanju četiri godine rada Fondacije, u petak 28. juna u Novom Sadu.

Tokom proslave podeljene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su dale veliki doprinos radu fondacije.
Prvu zavalnicu dobila je dr Danica Grujičić, neurohirug i načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, koja zbog prirode posla nije mogla da prisustvuje. Fondaciji je  izuzetno značila pomoć i posvećenost dr Grujičić koja je, kako Igor kaže “uvek i bez razmišljanja podržavala ne samo fondaciju, nego i našu porodicu“.

Zahvalnicu je dobio i list Blic na čelu sa urednikom Ivanom Jovanovićem. Na naše zadovoljstvo, zahvalnicu smo uručili listu koji je odmah na prvom sastanku obećao da će uvek biti uz nas i to obećanje ispunio. “Znam da se to danas retko čuje, ali je istina, Ivan i Pedja (glavni i odgovorni urednik Blica) su pre svega dobri ljudi“ izjavio je Jurić prilikom uručenja zahvalnice.

blank

“Hvala porodici Jurić što nam je dala priliku da pokažemo da smo mi jedan društveno odgovoran list, koji je spreman da podrži prave ljude i dobre ideje i iskoristi uticaj u prave svrhe. Hvala vam što ste nam pomogli da budemo bolji ljudi, i uradimo nešto zbog čega ćemo se i profesionalno, i lično osećati bolje.“ – poručio je Jovanović.

Treća zahvalnica pripala je neprofitnoj, obrazovnoj organizaciji građanskog društva, Beogradskoj otvorenoj školi. Fondacija Tijana Jurić na BOŠ ne gleda samo kao na partnera, već ih vidi kao velikog učitelja – strogog, ali pravičnog.

blank

Vesna Đukić, generalna direktorka organizacije, priznaje da je susret sa Fondacijom Tijana Jurić bio veliki izazov zbog specifičnosti kako je nastala, jer se u potpunosti razlikovala od miljea u kojem BOŠ inače radi. Takođe je objasnila da je saradnja ubrzo prerasla u privrženost. “Pre svega Saška, a posle i Igor su me zarazili svojim entuzijazmom i fanatičnom borbom za bezbednost i sigurnost dece, ali i celog društva.“ Nakon Vesne Đukić, prisutnima se obratio i izvršni direktor Beogradske otvorene škole Milorad Bjeletić koji je čestitao Fondaciji na postignuću uz reči: “Dokazali ste da može da se uspe ako se dovoljan broj ljudi dovoljno posveti. Nije lako, izazov je veliki, ali je moguće. Hvala vam što ste dokazali da se uprkos svemu vredi boriti.“

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!