Kako se snimao spot za bolju bezbednost dece (VIDEO)

Kampanja Fondacije Tijana Jurić „Bezbednost dece je odgovornost svih nas“ pokrenuta je sa ciljem podizanja svesti društva o bezbednosti dece u Srbiji.

Kampanja je počela u prvim danima marta postavljanjem bilborda na sedam lokacija u Novom Sadu, da bi 15. aprila bio snimljen i TV spot na istu temu.

Uloge u spotu pripale su ambasadorima Fondacije „Tijana Jurić“, košarkašici Milici Dabović i fudbaleru Milanu Jovanoviću. Deca su u Srbiji predstavljena kroz lik osmogodišnje Adrijane koja je svoju ulogu u spotu shvatila vrlo odgovorno.

Snimanje se odvijalo na dve lokacije u Novom Sadu – u Ulici Vojvode Mišića i Dunavskom parku.

spot-fondacija-tijana-juric-bezbednost6

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije, Milica Dabović, u spotu izgovara rečenicu „Svaka četvrta devojčica spremna je za sastanak sa neznancem“.

– Snimanje ovog spota doživela sam jako emotivno. Srećna sam što sam izabrana da pomognem na ovaj način, jer je velika stvar pomoći drugima i biti koristan. Mislim da se ovakvim akcijama može mnogo doprineti trenutnom stanju bezbednosti, i ako se neke poruke učestalo ponavljaju u medijima, na društvenim mrežama, ako o tome pričamo, da se može sprečiti mnogo toga – rekla je Milica Dabović nakon snimanja poslednje scene u spotu.

Scenario spota „Bezbednost dece je odgovornost svih nas“ iznenadio je ambasadora fondacije, Milana Jovanovića. Poznati fudbaler, nekadašnji srpski reprezentativac, kaže da nije bio svestan statistike koja pokazuje broj otete i ubijene dece na području Evrope.

– Pre svega mi je drago što sam u situaciji da dam svoj mali doprinos ovoj važnoj kampanji, jer su podaci koje imamo o bezbednosti dece u Srbiji alarmantni i krajnje je vreme da počnemo ozbiljno da se bavimo ovim pitanjem. Bio sam neprijatno iznenađen statističkim podatkom evropskih organizacija da 75 odsto otete dece biva ubijeno u prva tri sata. To su poražavajuće stvari, i nadam se da ovo društvo ima snage da počne da se bavi time i da se preventivno bori protiv toga. Očekujem i da će iz ovakvih akcija proizaći pozitivni rezultati. Važno je da budemo svesni činjenice da je svako od nas u mogućnosti da pruži svoj doprinos boljoj bezbednosti bar na nekom mikroplanu, vaspitavanjem dece. Moramo gledati realno situaciju, da je danas prilično nebezbedno pustiti decu da sama idu u školu, na treninge, i upoređujući neki period mog odrastanja, oseti se velika razlika – naši roditelji nisu bili uplašeni za našu bezbednost – rekao je Milan Lane Jovanović.

blank

Spot je premijerno emitovan na TV Prva u emisiji „150 minuta“, a dugoročno će biti prikazivan na kanalu „Sport klub“ sa kojim je Fondacija „Tijana Jurić“ ostvarila saradnju.

Scenario, snimanje, montažu i produkciju spota potpisuju autorka Biljana Gavrić i produkcijska kuća „Ninamedia“.

FOTO GALERIJA – SCENE SA SNIMANJA SPOTA: 

[widgetkit id=“40″]

SPOT „BEZBEDNOST DECE JE ODGOVORNOST SVIH NAS“:

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu