Obeležen Međunarodni dan nestale dece posvećen Danki Ilić

U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu decu, 25. maja 2024. godine, obeležen je Međunarodni dan nestale dece, pod sloganom „Mi i dalje gajimo nadu“. Ove godine, dan je posvećen Danki Ilić koja je nestala 26. marta.

Prisutnim građanima podeljene su majice i bedževi sa sloganom „Mi i dalje gajimo nadu“, a zatim je organizovana grupna fotografija koja simbolizuje jedinstvo i podršku zajednice porodicama nestalih. Nakon toga, usledio je kulturno-umetnički program u kome su nastupale sestre Crnomarković iz Novog Sada, dok je program moderirala mlada glumica Biljana Čekić, poznata po ulozi Dare u filmu „Dara iz Jasenovca“.

„Važno je da, ne samo na Međunarodni dan nestale dece, već svaki dan aktivno radimo na podizanju svesti svakog čoveka ove zemlje,“ rekao je Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu.  i dodao da obeležavanje ovog dana ima za cilj da podseti zajednicu na važnost podrške porodicama nestale dece i na potrebu za kontinuiranim radom na njihovom pronalasku i zaštiti.

blank

blank

Osim obeležavanja dana u prostorijama Centra, ovaj dan je ispraćen i kampanjom na društvenim mrežama u okviru koje je kreiran poseban video u kom su se poznate ličnosti obraćale svoj nestaloj deci, pa i Danki. Na ovaj način, javne ličnosti su iskoristile svoju prepoznatljivost kako bi se još jednom skrenula pažnja na nestalu decu i činjenicu da ona ne smeju biti zaboravljena. Video je za samo jedan dan došao do više od milion ljudi, i zbog toga smo veoma zahvalni našoj zajednici. Još jednom smo pokazali da nam je stalo, i da smo spremni da se ujedinimo kada je cilj važan – a deca uvek treba da nam budu najvažnija.

blank

Centar za nestalu i zlostavljanu decu realizovao je ovaj događaj u okviru projekta RESPONSE, finansiranog of strane ERASMUS plus programa Evropske Unije u Republici Srbiji, a u partnerstvu sa Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, Hrvatska.  U organizaciji događaja pomogla je i VODAVODA, koja je obezbedila osveženje za sve prisutne.

 

blank

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu