Mesečni izveštaj rada Fondacije Tijana Jurić

U periodu od od 01.08.2021. do 31.08.2021. tim Fondacije Tijana Jurić je obavljao je sledeće aktivnosti:

Fondacija Tijana Jurić tokom cele godine nudi besplatno telefonsko i onlajn savetovanje, kao savetovanje uživo. Tokom avgusta, naš psiholog održao je 51 telefonsko savetovanje, jednu onlajn terapiju i tri psihološke podrške uživo.

Osim psihološke podrške, Fondacija nudi i besplatno pravno savetovanje. Naš pravni tim, održao je sastanak i savetovao 6 klijenata, čiji su postupci u toku.

U okviru Fondacije osnovan je i Registar nestalih lica, gde svi građani mogu da prijave nestanak lica, ili da prijave da su videli osobu koja se void kao nestala. Tokom avgusta na Registru je prijavljeno 6 nestanaka, a od toga dva su imala tragični ishod. Porodice nestalih lica imaju stalnu podršku našeg psihologa.

Predstavnici Fondacije prisustvovali su sastanku u organizaciji Ministarstva pravde, na kojem je započet razgovor o Amber Alertu. Dogovoreno je da će se ovi sastanci održavati svake druge nedelje kako bi strane razmenile informacije u kojoj fazi je sprovođenje inicijative uvođenja Amber Alert sistema u Srbiji. Ovim povodom, kontaktirano je i Ministarstvo unutrašnjih poslova, čiji odgovor još uvek nismo dobili.

I ove, kao i svake godine, biće održana godišnja konferencija Bezbednost i odgovornost 2021. Tim Fondacije Tijana Jurić vredno radi na pozivanju stručnjaka iz zemlje i inostranstva koji će ove godine sa učesnicima konferencije podeliti svoja znanja i iskustva.

30. avgusta obeležili smo Međunarodni dan nestalih, povodom kojeg smo naglasili koliko je važno da da o nestalima priča svaki dan. Snimili smo i edukativni video na temu nestalih lica koji možete pronaći na profilima naših društvenih mreža, i na zvaničnom Youtube kanalu Fondacije.

Tokom avgusta tim Fondacije radio je na pregovorima sa stranim izdavačkim kućama, kako bi proširio ponudu stručne literature u onlajn prodavnici. Od septembra Fondacija će u svojoj stalnoj ponudi imati veliki broj knjiga koje će moći da pomognu svima koji se bave decom.

Zahvaljujemo se našim donatorima zahvaljujući kojima je na naš račun pristiglo 37 hiljada dinara. Donacije omogućavaju timu Fondacije da organizuje besplatnu pravnu i psihološku podršku za sve građane Srbije, kao i besplatne radionice i edukacije za decu i mlade.

Posebnu zahvalnost na podršci dugujemo i Anatolij Bejiću koji nam je poklonio 100 Amber Alert majica kako bi mogli da širimo svest o važnosti uvođenja ovog sistema u Srbiju!

Rad Fondacije dobri ljudi su podržali i kupovinom u onlajn prodavnici. Prodato je 60 knjiga, 40 majica, deset dukserica i osam šolja.

Edukacija i prevencija nasilja su naše najvažnije misije. Zbog toga na našim društvenim mrežama Fondacije, Net Patrole i Registra nestalih lica Srbije svaki dan objavljujemo edukativne, interesantne objave koje imaju za cilj da brzo i lako objasne opasnosti, načine zaštitite i novosti vezane za onlajn okruženje i decu.

Na profilu Net Patrole, koja se u okviru Fondacije bavi uklanjanjem štetnog materijala sa interneta postoji mogućnost anonimne prijave zlostavljanja putem interneta. Prijava može biti anonimna, ukoliko želite da zatitite svoj identitet.

Ukoliko imate problem, nedoumicu ili pitanje, uvek nam možete pisati na zvaničan mejl fonacije, ili nam se obratiti putem društvenih mreža. Rado ćemo vas usmeriti u pravom pravcu i uraditi sve što je u našoj nadležnosti.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!