MMA borci podržali usvajanje „Tijaninog zakona“

Slobodan Maksimović Limp, profesionalni MMA borac i njegova supruga Sara svim srcem podržavaju usvajanje “Tijaninog zakona”

Profesionalni borci, članovi njihovih porodica, ljubitelji ultimate fight-a iz Švarcajrske do sada su poslali preko 400 fotografija na kojima podržavaju usvajanje “Tijaninog zakona”. I ne nameravaju da stanu, sve dok se on ne usvoji, a kada se to dogoditi podržaće sve akcije koje će deci obezbediti sigurno, zdravo i lepo detinjstvo.

Slobodan Maksimović Limp, profesionalni MMA borac je rođen u Beogradu, gde je živeo do 2012. godine, сve dok nije sreo Saru, koja se kao ljubitelj borilačkih veština , za vreme svog godišnjeg odmora zatekla na jednom takmičenju u srpskoj prestonici. Bila je to ljubav na prvi pogled, a Sara je ubrzo morala da se vrati u Švajcarsku, gde je rođena i gde živi sa šestogodišnjom ćerkicom Jelenom.

– Za nekoliko nedelja Slobodan je došao u Bazel da nas poseti i ostao da živi sa nama. Dve godine smo u braku i ne preterujem kada kažem da imam najbolju porodicu na svetu. Prihvatio je moje dete kao svoje i posvećuje joj čak više pažnje nego meni, što me čini najsrećnijom – priča Sara Maksimović.

Slobodan Maksimović se bavi profesionalno MMA-om (mixed material arts), što predstavlja mix borilačkih veština, poznatiji kao ultimate fight.

– Počeo sam da treniram 2008. godine i to sasvim slučajno. Drug me je odveo na probni trening posle čega sam se jednostavno “zaljubio” u taj sport. Do sada sam imao 14 profesionalnih borbi širom Evrope (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Rusija, Švajcarska) – kaže Slobodan Maksimović.

Iako ne žive u Srbiji, vest o Tijaninom nestanku ih je pogodila.

mma3

– Od samog nestanka Tijane čitali smo svaki članak. Molila sam se da je nađu i verovala sam da će priča imati srećan kraj, ali nažalost nije. Kada sam pročitala da su uhapsili osumnjičenog i videla njegovu sliku u novinama loše sam se osećala. I sama imam ćerku, a iz ličnog iskustva znam da opasnost vreba na svakom koraku i da ni najbolji roditelji ne mogu da prate svoju decu 24 časa dnevno. Sve to što se dogodilo Tijani potreslo je moju porodicu – kaže Sara Maksimović.

Jednom prilikom, dok je čitala vesti na portalima posebno ju je, nastavlja Sara, zainteresovala ona koja se odnosila na usvajanje “Tijaninog zakona”.

– Bila sam ubeđena da će ovaj zakon biti usvojen što je brže moguće. Prošlo je nekoliko meseci, da bih na fejsbuku videla status Igora Jurića, odnosno, tekst koji je podelio sa portala www.tijana.rs i shvatila da zakon još uvek nije usvojen – objašnjava Sara, nakon čega su ona i njen suprug odlučili da podrže usvajanje “Tijaninog zakona”.

Poslala je Igoru Juriću zahtev za prijateljstvo i on ga je prihvatio.

– Dvoumila sam se da li da mu pošaljem poruku. Imala sam toliko toga da mu kažem, da mu poželim! Nisam pronalazila reči. Videla sam poruke podrške i sakupila svu hrabrost, napisala mu pismo u kome sam iskreno izrazila svoje misli, osećanja, želje. Istog dana naša porodica se fotografisala i na zvaničnoj Slobodanovoj facebook stranici objavila sliku sa pitanjem „Zašto Tijanin zakon nije usvojen #PODRŽI“. Do sada je to isto učinilo preko 400 boraca sa svojim porodicama, ljubitelji MMA sporta – kaže Sara Maksimović.

Sari i Slobodanu je jasno da ukoliko se sada narod aktivno ne potrudi da se “Tijanin zakon” usvoji, još dugo se ništa neće promeniti i da će sve “pasti” u zaborav. Kako se to ne bi dogodilo oni su tu da pomognu!

– Nažalost u Srbiji narod ne veruje u promene. Znam da je sve moguće samo ako se čovek potrudi. Ne treba čekati da drugi nešto učine, nego se sam pokrenuti. Mislim da srpski narod treba da bude zahvalan porodici Jurić koja se bori da se tragedija koja se dogodila njihovoj Tijani, više ne ponovi kao i što se bore za drugu decu – zaključuje Sara Maksimović.

Vesna Ivošević

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!