Nastavak dobre saradnje između MUP-a Srbije i Fondacije Tijana Jurić

Fondacija Tijana Jurić danas je održala predavanje u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. 150 polaznika ovog centra bilo je u prilici da čuje nešto više o bezbednosti, trgovini ljudima, iskustvima Fondacije, ali i o tome šta građani očekuju od policije.

Nakon što su članovi Fondacije Tijana Jurić uspešno završili obuku Odeljenja za stručno obrazovanje i obuku MUP-a Srbije, kako bi svoje aktivnosti sprovodili kvalitetno, a sve u cilju postizanja bezbednijeg života za sve naše građane, sada je ta saradnja između ove dve institucije nastavljenja. Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, njih 150, bili su u prilici da čuju nešto više o bezbednosti dece na internetu, trgovini ljudima, kao i o tome šta građani očekuju od policije i njihovog rada.

blank

U ulozi predavača bio je osnivač Fondacije, Igor Jurić, koji je sa prisutnima podelio i svoje lično iskustvo, odnosno kako su izgledali trenuci kroz koje je porodica Jurić prošla od momenta kada je Tijana nestala, pa do pronalaska tela.

Veoma sam zadovoljan današnjom edukacijom i srećan sam što smo uspeli u nameri da uradimo sve da shvatimo da smo na istom zadatku, da svi želimo bezbednije društvo. Ovo je pravi primer dobre prakse saradnje civilnih organizacija i državnih institucija i moram zaista da iskažem veliku zahvalnost ministru Nebojši Stefanoviću, a posebno Odeljenju za stručno obrazovanje i obuku MUP-a Srbije, na ukazanom poverenju – ističe Igor Jurić.

Da je današnja edukacija protekla uspešno, pokazali su veliko interesovanje polaznika, brojni komentari i pitanja koja su polaznici postavljali tokom predavanja i nakon njega.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu