Novi Pazar: uhapšen zbog obljube nad nemoćnim licem
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, iz Policijske uprave Novi Pazar, uhapsili su četrdesettrogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, gde je žrtva bila devojčica sa posebnim potrebama. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Osimnjičeni D.E. bio je uhapšen i početkom 2019. godine zbog pokušaja silovanja devetogodišnje devojčice u zgradi „Bor“ u centralnom delu Novog Pazara, dok je bio pod kućnim pritvorom. Na osnovu brojnih prijava, nakon njegovog hapšenja te godine, ustanovljeno je da su i druga deca bila njegove žrtve. Takođe, tokom 2023. godine, više zabrinutih roditelja se obratilo medijima i policiji, upozoravajući na činjenicu da je ovaj muškarac zvonio na vrata stanova u stambenim zgradama, proveravajući da li su deca sama u to vreme, nakon čega je protiv njega podneta prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

 

 

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu