Održan drugi Memorijalni turnir „Tijana Jurić“

U Osnovnoj školi „Stevan Sremac“ u Dobanovcima od 3. do 6. avgusta održan je drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu „Tijana Jurić“. 

Turnir su organizovala osmorica mladih momaka koji su činili i jednu od 16 takmičarskih ekipa.

Poseban utisak na ostale takmičare, ali i publiku koja je pratila turnir, ostavili su nazivom svog tima – „Tijana Jurić“ i majicama sa Tijaninim likom u kojima su osvojili treće mesto.

Takvim svojim gestom, Stevan Jovanović, Miloš Petrović, Predrag Janković, Božo Šolak, Stefan Tadić, Filip Jančić, Ognjen Jović i Miloš Crnojević, istovremeno su osvojili i prvo mesto na „ispitu humanosti“.turnir-mali-fudbal (2)– Ovo je druga godina kako održavamo ovaj, nažalost, memorijalni turnir. Prošle godine smo ga organizovali ubrzo posle tragičnog događaja koji je celu Srbiju, region, i nas, podigao na noge. Na turniru je ove godine učestvovalo 16 ekipa, šest više nego prošle godine. Kao organizatori, od ekipa smo tražili fer i korektnu igru, kako je zaista sve i proteklo. Zahvalan sam svim ekipama što su učestvovale, kao i dvojici divnih ljudi, Dušku Beliću i Darku Čolakoviću, koji su nam dali mreže i originalne lopte kako bi turnir bio ozbiljniji – priča za naš portal Miloš Crnojević.

Ekipe su na ovom turniru igrale za Tijanu i svu decu kojima je oduzeto pravo na mladost i život. Ovo je bila njihova ideja, način da pokažu da kao mladi ljudi prepoznaju nasilje i sportom mu se suprotstavljaju.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu