Podrška štampara inicijativi Fondacije Tijana Jurić – brošure sutra na kioscima

Inicijativu Fondacije Tijana Jurić da se u Krivični zakonik uvede nova sankcija koja bi zamenila postojeću maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela kakva su ubistva dece, maloletnika ili trudne žene, podržao je značajan broj štamparija u Srbiji.

U saradnji sa Fondacijom, udruženi u istom cilju i sa jedinstvenim motivom, štampari su izradili brošure koje će se sutra naći na kioscima, insertovane u dnevnom listu „Blic“.

– Prvi put smo uspeli da ujedinimo štamparije da se sa nama bore za jedinstveni cilj. Neverovatno je koliko humanih ljudi u našoj zemlji ima, samo je potrebno podstaći ih, i ujediniti. Svi zajedno radimo za viši cilj, za bezbednost dece, i niko prethodnih dana nije ni pomislio na eventualnu konkurenciju, već samo na zajedništvo, kaže osnivač Fondacije, Igor Jurić.

U brošuri smo pojasnili zašto smatramo da je vreme da se kaznena politika u Srbiji promeni, i zašto se zalažemo baš za doživotni zatvor.

Zahvaljujemo se štamparijama Printex (Subotica), Birografika MB (Subotica), Rotografika (Subotica), Futura (Petrovaradin), Craft (Subotica), Fotooko/Balaton štampa (Novi Sad), Altanova (Zemun), Copy planet (Beograd), Bigrafplus (Beograd), Čikoš štampa (Subotica), Intranet (Beograd), Superbox (Čačak), Grafoprodukt (Novi Sad), Java otisak (Beograd), 4 print (Beograd), Grafostil (Kragujevac).

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora1

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora2stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora3

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora4

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora6

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora7

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora8

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora9

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora10

stamparija-kazna-dozivotnog-zatvora5

Zahvaljujemo se i štampariji Ultraplanet iz Zrenjanina za odštampane plakate koji će pomoći da građani lakše pronađu štand u svom gradu ili mestu.

Medijska kuća „Blic“ pruža svesrdnu podršku od početka pokretanja inicijative za uvođenje kazne doživotnog zatvora, pa će tako i sutra, distribuiranjem brošura uz svoje nedeljno izdanje, još jednom pokazati veliku društvenu odgovornost. Dugujemo im ogromnu zahvalnost, doživotno za život.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu