Potvrda Apelacionog suda: Draganu Đuriću 40 godina za Tijanino ubistvo

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je danas presudu Višeg suda u Subotici kojom je Dragan Đurić 15. juna osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo Tijane Jurić. 

Veće Apelacionog suda odbacilo je kao neosnovanu žalbu branioca ubice, našavši da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi. Navodi žalbe branioca o smanjenoj uračunljivosti okrivljenog i uticaja priznanja na visinu kazne, nisu privaćeni.

Iako pravda za oduzeti život neće nikad biti zadovoljena, Tijanina porodica danas je završila bolnu borbu.

– Završena je jedna agonija kroz koju smo prolazili od dana kada smo saznali da Tijana više nije sa nama. Ne želim da se ovakva bol ikome ponovi. Zahvalan sam pravosuđu koje je dokazalo odnos i stav prema ubicama u državi – rekao je Tijanin otac, Igor Jurić nakon saznanja o odluci Apelacionog suda.

Tijana je nestala 26. jula 2014. godine u Bajmoku. Ubica Dragan Đurić presreo je i iste noći ubio u okolini Sombora. Srbija će pamtiti plavooku devojčicu čija je tragična sudbina promenila zakon i ujedinila mnoge ljude.

Njena porodica će kroz osnovanu Fondaciju „Tijana Jurić“ zauvek čuvati uspomenu na nju i talenat koji je imala.

galerija-tijana-juric-tijana-juric5

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu