Predstava „ART“ prvog dana Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ – počela prodaja ulaznica

Komedija „Art“ biće izvedena prvog dana četvrtog po redu Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“, 29. juna u 20 časova, u sali KUD „Doža Đerđ“ u Bajmoku. Ovim se nastavlja tradicija manifestacije da prvi festivalski dan bude rezervisan za pozorišnu predstavu, a da centralnu svečanost, dan kasnije, obeleži takmičenje dece u izvođenju etno pesama.

Ova komedija, zasnovana na jednostavnosti svakodnevice, jeste priča o trojici muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. „Art“ je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.

Predstava je nastala po delu francuske spisateljice Jasmine Reze, igrana je na više od 30 jezika i danas važi za jedno od kultnih dela savremenog dramskog stvaralaštva. Realizovana je u koprodukciji producentske kuće “Tri za groš” i Beogradskog dramskog pozorišta.

U predstavi igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

blank

blank

blank

Cena karte je 350,00 dinara, a broj mesta je ograničen na 320.

Karte se mogu kupiti svakog radnog dana u MZ Bajmok od 9-12 časova, kao i u kancelariji Fondacije Tijana Jurić (Otvoreni univerzitet Subotica – Trg cara Jovana Nenada 15, 8. sprat) od 9-13 časova.
Kontakt za informacije: 069/5524 230‬ i 069/2016 611‬

blank

KULTURNA DEŠAVANJA SE VRAĆAJU U BAJMOK

Predstava „Art“ biće treća po redu dramska predstava koju Fondacija Tijana Jurić organizuje u Bajmoku, u sklopu Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“. Tako je 2016. godine izvedena predstava „Indigo“ (Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić), dok je prošle godine publika uživala u predstavi „Prah“ koju su izveli Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Želja Fondacije Tijana Jurić je da organizovanjem predstava publici u Bajmoku pruži kulturni sadržaj kog nema u značajnijem obimu, te da se u ovom malom mestu nadomak Subotice, nakon niza tragičnih događaja, dešavaju lepe i poučne stvari.

Pročitajte još:

Počelo prijavljivanje za audicije za četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“
Četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ – desetoro takmičara, Bilja Krstić i Zvonko Bogdan

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu