Predstavljamo 10 takmičarki 2. Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“

Deset talentovanih devojčica nastupiće 18. juna u Sportskom centru u Bajmoku na 2. Festivalu „Glas anđela – Tijana Jurić“ u delu takmičenja dece u etno pevanju.

 

Nakon audicija u Beogradu i Somboru na kojima su tokom aprila prošle kao deset najboljih, one će se ponovo naći pred stručnim žirijem i pokazati svoje pevačko umeće.

Te festivalske večeri, nadmetaće se za prva tri mesta, a najbolja od njih osvojiće nagradu „Glas anđela“. Po prvi put, od ove godine, nagrada „Glas anđela“ podrazumeva i godišnju stipendiju koju obezbeđuje Fondacija Tijana Jurić.

Devojčice će pevati u pratnji Gradskog narodnog orkestra Spomenar iz Sombora koji je učestvovao i na prvom festivalu, održanom u Svetozaru Miletiću.

Kao i prethodne, i ove godine je osnovni kriterijum za učešće bio da svi takmičari imaju do 16 godina.

Predstavljamo svih deset devojčica:

MARTINA ČELIKOVIĆ (16), Subotica

Martina je rođena 25. januara 2000. godine u Subotici. Učenica je Muzičke škole, a poslednjih godinu dana je i članica Pevačke grupe „Zlatovez“.

ANJA MIHAJLOVIĆ (12), Zaklopača

Anja je rođena 9. maja 2004. godine u Beogradu. Pohađa Osnovnu školu „Ilija Garašanin“ u Grockoj. Članica je Kulturno-umetničkog društva i pevačke grupe „Srbija 011“ iz Zaklopače već četiri godine.

KATARINA POPOVIĆ (13), Petrovaradin

Katarina je rođena 10. novembra 2002. godine u Novom Sadu. Pohađa Osnovnu školu „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu. Pored toga, poslednjih osam meseci pohađa privatnu školu za tradicionalno pevanje Bojane Nikolić, odsek u Novom Sadu.

MAJA KARIŠIK (14), Aleksa Šantić

Maja je rođena 9. marta 2002. godine u Somboru. Pohađa Osnovnu školu „Aleksa Šantić“ u mestu Aleksa Šantić. Pet godina je članica Kulturno-umetničkog društva „Neven“ iz istog mesta.

LJUBICA KOLAR (15), Stanišić

Ljubica je rođena 14. marta 2001. godine u Somboru. Pohađa Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ u Stanišiću. Poslednje dve godine, članica je Kulturno-umetničkog društva „Izvor“ iz Stanišića.

VIOLETA RADIĆ (16), Subotica

Violeta je rođena 17. oktobra 1999. godine u Kraljevu. Učenica je Srednje muzičke škole u Subotici. Od 2013. godine je članica Pevačke grupe „Zlatovez“ iz Subotice.

TIJANA ZAGORAC (13), Stanišić

Tijana je rođena 5. novembra 2002. godine u Somboru. Pohađa Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ u Stanišiću. Poslednje dve godine je članica Kulturno-umetničkog društva „Izvor“ iz Stanišića.

IVONA DAMJANOVIĆ (14), Sombor

Ivona je rođena 18. aprila 2002. godine u Pljevljima. Pohađa Osnovnu školu „Avram Mrazović“ u Somboru. Učenica je 6. razreda Niže muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru.

MARIJA RATKOV (14), Manđelos

Marija je rođena 30. jula 2001. godine u Sremskoj Mitrovici. Pohađa Osnovnu školu „Slobodan Bajić“ u Manđelosu. Poslednjih osam godina je članica Kulturno-umetničkog društva „Izvor Vranjaš“ iz Manđelosa i učenica je 6. razreda Niže muzičke škole „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici.

ANĐELA TASIĆ (15), Beograd

Anđela je rođena 11. oktobra 2000. godine u Zemunu. Pohađa 2. razred Srednje muzičke škole „Stanković“ u Beogradu na odseku Teorija. Pored toga, pohađa i školu „Glasovi nade“, peva u Muzičkom sastavu „Stupovi“, kao i u tinejdž horu „Čarolija“.

Na prvom festivalu „Glas anđela – Tijana Jurić“ održanom prošle godine u mestu Svetozar Miletić, pobedu je odnela Katarina Novaković sa pesmom „Vilo moja na tebe mi krivo“. Katarina će pred publikom nastupiti dok žiri bude odlučivao o novom pobedniku.

Bojana Latinović

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!