Donacija Fondacije Tijana Jurić vrtiću i Opštoj ambulanti u Bajmoku

Fondacija Tijana Jurić uručila je vrtiću „Loptica“ u Bajmoku televizor i multifunkcionalni štampač, a Opštoj ambulanti u tom mestu računar, čime je ispunjeno obećanje da će kompletan prihod od prodatih karata za pozorišnu predstavu „Indigo“, biti namenjen meštanima tog naseljenog mesta nadomak Subotice.

Iako će predstava tek biti izvedena 17. juna u okviru drugog Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“, 300 karata je prodato za svega nekoliko dana od puštanja u prodaju, zbog čega je Upravni odbor fondacije doneo odluku da mališane i zdravstvene radnike obraduje pre festivala.

bajmok-donacija-fondacija-tijana-juric1

Ovim gestom je ostvaren humanitarni deo Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ koji će, iako nije primaran u konceptu manifestacije, biti prisutan svake godine. Prošle godine, nakon prvog održanog festivala, Fondacija Tijana Jurić je prodajom majica sa Tijaninim likom prikupila 575.000 dinara i pomogla lečenje troje dece – Rade Maslarević, Nine Spremović i Martina Poše.

-Zahvaljujem se svima koji su i ovaj put pokazali humanost i kupili karte za predstavu kako bismo najmlađima obezbedili bolje uslove za odrastanje i boravak u vrtiću, a zaposlenima u ambulanti pomogli da ubrzaju rad sa pacijentima. Ponosan sam na ovakve akcije, rekao je osnivač fondacije Igor Jurić prilikom predaje aparata.

Prodajom 300 ulaznica po ceni od 300 dinara prikupljeno je 90.000 dinara. Od prikupljenih sredstava, Fondacija Tijana Jurić kupila je štampač i televizor za vrtić „Loptica“ u iznosu od 46.886 dinara, i računar za Opštu ambulantu Doma zdravlja u Bajmoku u vrednosti od 46.500 dinara. Pored toga, izdvojeno je 12.400 dinara za zakup sale u kojoj će se igrati predstava „Indigo“, Kulturno umetničkom društvu „Doža Đerđ“.

Fondacija je od sopstvenih sredstava u celosti pokrila i troškove izvođenja predstave.

Računi pribavljenih aparata – donacija:

Račun za iznajmljivanje sale pogledajte OVDE

Račun za kupovinu računara za ambulantu pogledajte OVDE

Račun za kupovinu televizora i štampača pogledajte OVDE

Više o predstavi „Indigo“ u kojoj igraju Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković, pročitajte OVDE.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu