Predstavljamo govornike šeste stručne konferencije o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost“
Konferencija 2021

Fondacija Tijana Jurić organizovaće 20. Oktobra šestu stručnu konferenciju o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost“, ovog puta u onlajn formatu.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast, ponosni smo i zadovoljni što smo i ove godine uspeli da okupimo eminentne stručnjake u različitim oblastima zaštite bezbednosti dece i što ćemo zajedno napraviti još jedan važan korak ka bezbednijem i sigurnijem okruženju za našu decu.

Abby Roberts, projektna menadžerka, INHOPE

Učestvuje u sprovođenju projekata INHOPE-a finansiranih od strane Evropske komisije i Fonda za zaustavljanje nasilja. Pre pridruživanja INHOPE-u, provela je godinu dana kao naučna saradnica u međunarodnoj pro-bono advokatskoj kancelariji, a tri godine kao saradnica u firmi za civilnu obranu. Diplomirala je političke neuke, magistrirala međunarodno pravo i politiku i položila pravosudni ispit.


blank

Suzanne Wissenburg, menadžerka za obuke i usluge, Inhope

Vodeća je kontakt osoba za tehničke usluge i usluge obuke za više od 45 telefonskih linija širom sveta. Vodi i razvija sve treninge, lično i putem interneta kao webinare. Živi i radi u Amsterdamu, Holandiji.


blank

Marko Levonen, analitičar digitalnog kriminala u Odeljenju za borbu protiv zločina nad decom, Interpol

U INTERPOL-u radi na različitim zadacima identifikacije žrtava u vezi sa slučajevima seksualnog zlostavljanja dece, preventivne aktivnosti, obuke i povezivanje sa međunarodnim pružaocima internet usluga i nevladinim organizacijama. Pre trenutnog položaja, imao je dugu karijeru u finskoj policiji u digitalnoj forenzici i istragama kibernetičkog kriminala kao istražitelj, vođa tima i razvijač istražnih metoda. 


blank

Nikola Todorović, inženjer, rukovodilac Safe search projekta, Google

Rođen u Nišu, diplomirao na Računarskom fakultetu u Beogradu, stekao master diplomu na Notingemskom univerzitetu. Od 2011-te godine radi za Gugl u Švajcarskoj kao inženjer u SafeSearch timu. Cilj tima je da obezbedi da korisnici Gugl pretraživača ne budu šokirani eksplicitnim sadržajem sa Interneta. Nikola je na poslu stekao značajno iskustvo iz oblasti Mašinskog učenja, Neuronskih mreža, Računarskog vida. Od 2017-te godine Nikola rukovodi SafeSearch timom.


blank

Katerina Boulnakaki, glavna analitičarka, Safeline Greece

Studirala je pravo u Grčkoj i Italiji. Od 2006. počela se baviti advokaturom za građansko i krivično pravo.Februara 2020. pridružila se timu Grčke telefonske linije (SafeLine) kao glavni analitičar. Istovremeno vodi brifing za studente o sigurnosti na internetu, ispred Grčkog centra za sigurni internet (SaferInternet4Kids).


blank

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić

Dugogodišnji sportista, fudbaler „Spartaka“ iz Subotice. Po završetku karijere radio je kao trener, u Subotici, u Cirihu i u Briselu. Nakon tragičnog događaja u porodici vratio se u Srbiju gde je jedan od osnivača softwerske kompanije Jiway. 2015. godine osniva fondaciju Tijana Jurić, u cilju unapređenja bezbednosti dece u Srbiji. U okviru fondacije Tijana Jurić održao je oko 500 radionica, predavanja i tribina za decu, mlade, studente, roditelje i stručne radnike. Pokretač je “Centra za siguran internet” u Novom Sadu, “Net Patrole” i “Registra nestalih lica Srbije”. Od septembra 2021. predsednik udruženja “Centar za nestalu i zlostavljanu decu”. Prošao je obuke za rad sa decom o organizaciji „Child focus“-a iz Belgije, Centra za nestalu izlostavljanu decu iz Osijeka, kao i obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, osnovni kurs za trenere i specijalistički kurs na temu vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici, visokotehnološkog kriminala, trgovine ljudima i sektaškog delovanja.


blank

Milan Radovanović, specijalni pedagog  i psihološki savetnik, Defektološko savetovalište „Entera“

Milan Radovanović rođen je 1978. godine u Zemunu. Defektološki fakultet Univerziteta u Beogradu završio je 2004. godine, a 2005. I školovanje za rezervne oficire Vojske Srbije i Crne Gore na Vojnoj akademiji u Beogradu. Iste godine je započeo rad u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Beogradu, da bi već naredne 2006. osnovao Defektološko savetovalište Entera, gde i danas radi na poziciji direktora i terapeuta. Od 2009. Godine u saradnji sa ADP Zid iz Crne Gore osniva Savjetovalište Entera Podgorica gde i danas radi na poziciji terapeuta i šefa stručnog tima. Za njegovo ime vezuje se početak izučavanja i tretiranja internet zavisnosti na ovim prostorima, kao i primena specijalno pedagoške metode tretmana bolesti zavisnosti i poremećaja u ponašanju. Završio je veliki broj edukacija koji imaju primenu u psiho-socijalnom radu, a svoj rad zasniva na načelima transakcione analize.


blank

Milan Inić, Yasserstain

Rođen je 27. decembra 1994. godine u Novom Sadu.

Autor je YouTube kanala „Yasserstain“ („Jaserštajn“), koji trenutno broji više od 630 hiljada pratilaca. Koaautor je „Balkan Tube Fest-a“, festivala koji svake godine okuplja sve veći broj jutjubera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja u ukruženju. Autor knjige „Nemoj biti taj l1k“, koja je zabavno-edukativnog karaktera i namenjena deci predškolskog uzrasta.


blank

Sara Miljković, Sarezzaa

Rođena 30.06.1997. u Zemunu, gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” (u osnovnoj – odsek klavir, u srednjoj – odsek za snimanje i dizajn zvuka). 2016. upisuje Visoku školu strukovnih studija elektrotehnike i računarstva (u sklopu Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu), smer audio i video tehnologije, gde je trenutno na trećoj godini. Sa 19 godina otvara svoj YouTube kanal Sarezzaa, koji se prevashodno bavi video igrama i koji trenutno broji preko 140 hiljada pratilaca. 


blank

Tomislav Ramljak, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Osijek, Hrvatska

Poslednjih dvanaest godina vodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku. Po struci je diplomirani socijalni radnik, specijalizovan u oblasti za zaštite dece na internetu i imenovan stalnim sudskim veštakom u toj oblasti. Autor je brojnih preventivnih projekata usmerenih prema zaštiti prava dece. Trenutno je na doktorskim studijama Pravnog fakulteta, Odsek socijalnog rada u Zagrebu i psihoterapeut je pod supervizijom iz Realitetne terapije.


blank

dr Lucija Vejmelka, asistent predavač na katedri za socijalni rad, Pravni fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Zaposlena je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada, gde vodi predmet Socijalni rad u virtuelnom okruženju. Radi kao glavna urednica časopisa “Ljetopis socijalnog rada” (WOS i SOCPUS). Primarni naučni interesi su na području: digitalne dobrobiti, upotrebe savremenih tehnologija i problematične upotrebe interneta, vršnjačkih odnosa, alternativne socijalne zaštite dece, udomiteljstva za decu. Objavila je nekoliko naučnih i stručnih radova te aktivno učestvovala na nizu domaćih i međunarodnih stručnih konferencija i međunarodnih aktivnosti poput predavanja na međunarodnim univerzitetima. Trenutno učestvuje u COST akciji Problematična upotreba interneta finansijski podržanoj od Evropske komisije. Saradnica je na nekoliko domaćih i evropskih projekata i nosilac nekoliko istraživanja u oblasti upotrebe interneta kod dece i mladih. 


blank

Jasmina Paunović, zamenica višeg javnog tužioca u Beogradu

Na poziciji zamenice višeg javnog tužioca u Beogradu, od 2006. godine. U periodu od 2008-2014. obavljala poslove rukovodioca Odeljenja opšteg kriminala, u ovom tužilaštvu, a od 2018.godine raspoređena u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije. Godine 2019. na Master studijama Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, sa najvišom ocenom odbranila rad na temu „Pranje novca u privrednom poslovanju-studija jednog slučaja.“


blank

Rebecca Sternburg, programska menadžerka u Nacionalnom centru za nestalu i zlostavljanu decu (NCMEC), SAD

U Odeljenju za eksploatisanu decu (ECD) pri Nacionalnom centru za nestalu i zlostavljanu decu bavi se programskim menadžmentom CyberTipline-a. Zaposlena je u NCMEC-u od maja 2006, od kada učestvuje u raznim programima za sprovođenje zakona o kaznenim delima u oblasti visokotehnološkog kriminala, seksualnom iskorištavanju dece na internetu, kao i razvoju istražnih i analitičkih veština. Pruža tehničku pomoć telima za sprovođenje zakona u Sjedinjenim Državama, kao i u inostranstvu, u slučajevima seksualnog iskorištavanja dece, posebnu putem interneta. Diplomirala je američke studije umetnosti na Skidmore College-u i magistrirala prava, pravdu i društvo na američkom univerzitetu.


Konferencija je prijavljena Komori socijalne zaštite i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, te zaposleni u ovim oblastima mogu svojim učešćem da steknu stručne bodove.

Srdačno očekujemo Vaš dolazak!

* Zbog trenutne epidemiološke situacije broj učesnika je ograničen, a obavezno je poštovanje epidemioloških mera i upotreba zaštitnih maski. 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu