Prvi festival “Glas anđela – Tijana Jurić”

Upravni odbor Fondacije „Tijana Jurić“ doneo je odluku da 27. juna u naselju Svetozar Miletić održi prvi Festival “Glas anđela – Tijana Jurić“ u znak sećanja na Tijanu, njen talenat za muziku i etno pevanje.


Sloganom „kulturom protiv nasilja“ festival će, iz mesta u kom je Tijana pronađena, poslati snažnu poruku suprotstavljanja nasilju nad decom i istovremeno promovisati tradiciju etno pevanja. Namera je da se na ovaj način svake godine sve veći broj dece motiviše da se aktivno uključe u kulturno-umetnička i pevačka društva koja neguju talente i tradicionalne vrednosti.

Glavni deo festivala biće takmičenje dece do 16 godina u izvođenju etno pesama. Njih će ocenjivati stručni muzički žiri u sastavu Anita Krempatić, Bojana Nikolić i Nemanja Guzijan.

Prva tri najbolja izvođača dobiće nagrade Fondacije „Tijana Jurić“, a pobednika prvog festivala očekuje i Tijanin portret izrađen u tehnici slame.

U revijalnom delu će nastupiti Jelena Tomašević sa dva bloka pesama i glumac Branislav Lečić koji će interpretirati besedu Vladike Nikolaja Velimirovića.

Učesnike će na bini pratiti gradski narodni orkestar “Spomenar” iz Sombora, a program će voditi glumac Narodnog pozorišta iz Subotice, Miloš Stanković.

Radio-televizija Vojvodine će kao generalni medijski sponzor, snimati ceo festival.

Veliku podršku u organizaciji festivala pružila je Opština Sombor, kojoj pripada mesto Svetozar Miletić kao i gradonačelnik Grada Sombora, Saša Todorović.

Učešće na festivalu je besplatno.

1festival-glas-andjela-tijana-juric-bilbord (2)

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu