Audicija za učesnike takmičarskog dela Festivala “Glas anđela – Tijana Jurić” u nedelju

U nedelju 17. maja u Domu kulture u Svetozaru Miletiću, sa početkom u 12 časova održaće se audicija za učešće u takmičarskom delu Festival “Glas anđela – Tijana Jurić”.

Kako je programom predviđeno, prvog dana festivala, 27. juna, u izvođenju etno-pesama takmičiće se deca do 16 godina, a čast da nastupe imaće samo 10 takmičara čija će se imena znati u nedelju.

Žiri koji će na audiciji odabrati dvanaest najboljih, a koji će žirirati i na samom festivalu, čine:

Nemanja Guzijan (Apatin, 1993.)

Dugogodišnji član KUD-a “Dunav” iz Apatina u kom je bio vokalni solista. Učesnik je mnogobrojnih festivala i dobitnik mnogobrojnih nagrada. Trenutno je takmičar “X factora”, u kojem se takođe predstavlja pevanjem etno pesama. Saradnik je u Školi tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić. Uspešno vodi pevačku grupu “Neven“ iz Apatina.

Bojana Nikolić (Beograd, 1984.)

Diplomirala je na odseku za srpsko tradicionalno pevanje i sviranje u S.M.Š. “Mokranjac“ u Beogradu. Završila je master i pohađa doktorske studije Katedre za etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Glavni pravac njenog istaživanja su vokalni stilovi i tehnike pevanja Balkana. Važan deo njenog rada čine terenska istraživanja koja je realizovala na prostorima Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Održala je više stručnih etnomuzikoloških predavanja i radionica u zemlji i inostranstvu u kojima je predstavljala srpsko tradicionalno pevanje iz različitih oblasti bivše Jugoslavije. Bila je član žirija na takmičenjima grupa pevača i svirača.

Od svoje četrnaeste godine profesionalno se bavi pevanjem. Učestvovala je na preko 250 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Juna 2010. godine, kao jedini vokal iz Srbije, učestvovala je na prestižnom internacionalnom EuroMed Festivalu i sarađivala sa eminentnim world music i džez muzičarima. 2011. godine pokrenula je “Školu srpskog i balkanskog tradicionalnog pevanja“, koja je prva tog tipa u regionu.

blank

Anita Krempatić (Sombor, 1977.)

Učesnica je mnogih manifestacija i dobitnica mnogobrojnih nagrada, a pevanjem se bavi od svoje 14 godine. Aktivan je pevač solista Gradskog narodnog orkestra “Spomenar“. Uspešno vodi pevačku grupu “Vile” iz Sombora. Muzičku školu završila je u Somboru.

blank

Vesna Ivošević

Foto: Blic

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu